Tablica zarade nakon dva kola Lige prvaka. Evo gdje je Dinamo

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

ODIGRANO je drugo kolo Lige prvaka, koja od ove sezone ima jednu ljestvicu na kojoj je svih 36 klubova. Novi format elitnog klupskog natjecanja ima i nikad veće nagrade za sudionike, a stranica Football Meets Data objavila je neslužbeni poredak klubova po zaradi.

Na prvome mjestu nalazi se Manchester City sa zaradom od 65.56 milijuna eura ispred drugog PSG-a (65.45 milijuna eura) i trećeg Liverpoola (64.99 milijuna eura). Dinamo je na 30. mjestu s 29.18 milijuna eura, a iza njega su ostali Bologna, praška Sparta, Girona, Crvena zvezda, Sturm i Slovan. Klub iz Bratislave dosad je zaradio oko 21 milijun eura.

Podsjetimo, Dinamo je europsku sezonu otvorio u play-offu Lige prvaka, što znači da je morao izbaciti samo Qarabag kako bi ušao u glavnu fazu natjecanja. To se i dogodilo s uvjerljivih 5:0 u dvjema utakmicama protiv azerbajdžanskog predstavnika.

Dinamo je za ulazak u Ligu prvaka dobio 18.62 milijuna eura, baš kao i svaki drugi klub. Na to ide nagrada iz tzv. marketinškog poola te nagrada za petgodišnji i desetgodišnji koeficijent.

Kad se sve to zbroji i oduzme, Football Meets Data je početkom rujna objavio da je Dinamo od LP-a dobio 28.483 milijuna eura, a sada je tome dodano 700 tisuća eura, koliko je dobio za remi s Monacom (2:2). Pobjeda donosi 2.1 milijun eura, a Dinamo je još nije ostvario u ovoj sezoni.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.