Aco Petrović: Bod Dinama protiv Monaca vrijedi više od budžeta Cibone, Splita i Zadra

Foto: EPA

HRVATSKI košarkaški trener Aleksandar Petrović, trenutačno izbornik Brazila, usporedio je nogomet i košarku nakon što je Dinamo u drugom kolu Lige prvaka odigrao 2:2 s Monacom na Maksimiru. "Razlika uređenosti između nogometa i košarke najvidljivija je po financijskom segmentu. Jučerašnji bod Dinama protiv Monaca vrijedi više nego što iznose pojedinačni budžeti Cibone, Splita i Zadra za tekuću sezonu", napisao je Petrović.

Elitno nogometno klupsko natjecanje ove sezone ima novi format s 36 klubova u zajedničkoj skupini te ujedno ima nikad veće financijske nagrade za sudionike. Svaka pobjeda u glavnoj fazi Lige prvaka vrijedi 2.1 milijuna eura, a svaki remi se nagrađuje sa 700.000 eura. 

Dinamo je prolaskom Qarabaga u play-offu (5:0) ušao u Ligu prvaka i automatski dobio 18.62 milijuna eura, baš kao i svaki drugi klub. Na to ide nagrada iz tzv. marketinškog poola te nagrada za petgodišnji i desetgodišnji koeficijent. Kad se sve to zbroji i oduzme, Football Meets Data je početkom rujna objavio da je Dinamo od LP-a dobio 28.483 milijuna eura, a sada je tome dodano 700 tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.