Hrvatski golman obranom donio pobjedu protiv srpskog kluba u Konferencijskoj ligi

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

NOGOMETAŠI Astane svladali su Bačku Topolu 1:0 u utakmici prvog kola glavne faze Konferencijske lige, a velike zasluge za tri boda imao je hrvatski vratar Josip Čondrić koji je očuvao svoju mrežu netaknutom.  

Strijelac za pobjedu domaće momčadi u Almatyiju bio je Litavac Kipras Kazukolovas u 15. minuti. Astana je u 89. minuti postigla još jedan pogodak, kad je loptu u mrežu poslao Ousmane Camara na dodavanje Marina Tomasova, ali je hrvatski nogometaš u začetku akcije bio u minimalnom zaleđu, pa je gol poništen.

Tomasov je nakon te akcije napustio igru, a u sučevom dodatku je Čondrić sjajnom obranom spriječio izjednačenje gostiju. Cijelu utakmicu za Astanu odigrao je i Karlo Bartolec na desnom boku.

Cercle Brugge pobijedio St. Gallen 6:2

Najuvjerljiviju pobjedu u utakmicama odigranim u terminu od 18:45 ostvario je belgijski Cercle Brugge koji je sa 6:2 nadigrao švicarski St. Gallen uz hat-trick togoanskog napadača Kevina Denkeyja, koji je zabio u 26., 43. i 54. minuti. Kod gostiju hrvatski branič Jozo Stanić nije ulazio u igru. 

Njemački Heidenheim je pred svojim navijačima s 2:1 pobijedio ljubljansku Olimpiju. Hrvatski napadač Ivan Durdov je ostao na klupi za pričuve gostujuće momčadi.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.