VIDEO Jurić u četvrtoj utakmici doživio prvi poraz s Romom

Foto: EPA

ELFSBORG je u Švedskoj pobijedio Romu 1:0 u drugom kolu Europa lige. Glavni sudac utakmice Kristo Tohver u završnici prvog poluvremena provjerio je snimku, a zatim dosudio kazneni udarac jer je Romin Tommaso Baldanzi dirao rukom. Michael Baidoo bio je precizan s bijele točke u 41. minuti i time je Elfsborgu donio prvu pobjedu u EL-u nakon što je na otvaranju natjecanja izgubio od AZ Alkmaara (3:2). Pogodak pogledajte OVDJE. Podsjetimo, ovaj švedski klub je u kvalifikacijama izbacio Rijeku.

Hrvatskom stručnjaku Ivanu Juriću ovo je prvi poraz s Romom otkako je sredinom rujna naslijedio legendarnog Danielea de Rossija te postao trener rimskog kluba. U trima prijašnjim susretima pobijedio je Udinese (3:0) i Veneziju (2:1) u Serie A te remizirao s Athletic Bilbaom (1:1) u Europa ligi.

Novi format Europa lige

Kao i ostala europska klupska natjecanja, Europa liga se od ove sezone u osnovnom dijelu više ne igra po skupinama, nego u formatu lige s 36 klubova. Oni tvore jedinstvenu tablicu i igraju do 30. siječnja 2025. godine. Promjena formata radikalno povećava broj utakmica EL-a do nokaut-faze. Umjesto dosadašnjih 96, odsad ih se igra 144.

Svaki klub igrat će po osam utakmica, četiri kod kuće i četiri u gostima. Klubovi su prije ždrijeba razdvojeni u četiri pota na osnovu njihovih UEFA-inih koeficijenata. Svaki klub igra protiv po dva kluba iz sva četiri pota. Kada završi ligaški dio, prvih osam klubova plasirat će se izravno u osminu finala.

Klubovi koji budu od 9. do 24. mjesta igrat će doigravanje za nokaut-fazu. Klubovi koji na kraju ligaškog dijele budu od 25. do 36. mjesta ispadaju ne samo iz Europa lige, nego iz svih europskih natjecanja. Neće, kao što je to bio slučaj prijašnjih sezona, biti spuštani u trećerazrednu Konferencijsku ligu.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.