VIDEO Osijeku je zbog zviždanja s tribina poništen gol. Evo zašto

Screenshot: MAXSport

OSIJEK je u 12. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Istru 3:1 zahvaljujući hat-tricku kapetana Vedrana Jugovića, koji je u igru ušao na početku drugog poluvremena. Zoran Zekić napravio je pun pogodak tom izmjenom i tako uzeo sva tri boda u svom debiju na Opus Areni.

U 68. minuti dogodila se bizarna situacija koja bi obilježila utakmicu da nije bilo Jugovićevog hat-tricka. Osijek je izveo korner, lopta je najprije otišla na drugu stranu, a zatim se s tribina čula zviždaljka. Istrijani su zastali, a Osijek je nastavio igrati i vratio loptu u sredinu gdje je stoper Andre Duarte glavom zabio gol. Sudac Jakov Titlić pokazao je na centar, ali je nakon konzultacija s četvrtim sucem Darijom Kulušićem odlučio poništiti pogodak.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Taj njegov potez bio je jedini ispravan. U pravilima nogometne igre piše da u slučaju da netko iz publike zviždne i igrači stanu, akcija se prekida. Da je, recimo, neki igrač Istre uzeo loptu u ruke, ne bi bio penal nego spuštanje lopte. Jasno je da su igrači Istre zastali nakon zvižduka s tribina i stoga je poništenje pogotka u potpunosti regularno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.