Viralni hit. Paraolimpijka jednom nogom drži luk, bez ruke savršeno pogađa metu

Foto: Profimedia

SHEETAL DEVI osvojila je sa sunarodnjakom Rakeshom Kumarom brončanu medalju u streličarstvu na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Osim što je bila najmlađa sudionica natjecanja, u fokus javnosti je ta 17-godišnja osvajačica zlata na Azijskim paraigrama došla kao jedina natjecateljica koja strijele odapinje bez ruku.

Devi je rođena 2007. s fokomelijom, poremećajem koji karakterizira nedostatak dijelova ruku ili nogu. U njenom slučaju šaka je zbog nerazvijenosti nadlaktice ili podlaktice pričvršćena neposredno za rame. U sportu u kojem je tehnika iznimno važna, a preciznost ono što se mjeri, to što je indijska predstavnica napravila posebno inspirira.

Savršen pogodak

Viralni hit postala je Devi nakon pogotka u metu tijekom natjecanja. Da bi ga uopće izvela, prvo je desnom nogom podigla strelicu s tla i pripremila ju za napinjanje na luku, koji je istom tom nogom podigla s lijevog koljena. Sa strelicom spremnom za odapinjanje i nakon nekoliko trenutaka ciljanja i koncentracije uslijedio je savršen pogodak.

"Željelja bih poslati poruku roditeljima ljudi s invaliditetom. Molim vas, podržavajte svoju djecu, ona su sposobna za sve, a mogu i osvajati medalje. Ja sam primjer toga", rekla je Devi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.