Za Dinamo debitirao sin bivšeg kapetana hrvatske reprezentacije i Hajduka

Foto: Marko Lukunic/Pixsell

MORENO ŽIVKOVIĆ dobio je priliku za debi u pobjedi Dinama nad Slavenom (4:0). Živković, 18-godišnji stoper, zamijenio je Dinu Perića u 72. minuti ligaškog okršaja. 

Živković je sin bivšeg kapetana hrvatske nogometne reprezentacije i Hajduka Borisa Živkovića. U svibnju će navršiti 19 godina, a u Dinamu je 14 godina i igrač je s najduljim stažem, gledajući kompletni aktualni Dinamov kadar. 

"Otac mi je puno pomagao po pitanju igre, pružao mi savjete. Nakon utakmice mi ukaže na neke detalje koje je uočio u igri pa mi sugerira što bih i kako trebao eventualno popraviti. Uostalom, i ja mu sam kažem kad vidim da sam negdje griješio pa gledamo kako to ispraviti", rekao je Živković.

Izazove seniorskoga nogometa već je imao priliku nakratko osjetiti u Drugoj HNL zaigravši za Dinamo II kad ga je u prosincu 2020. godine, još kao 16-godišnjaka, u sastav ubacio trener Ivan Prelec. Prošlog ljeta je proglašen za najboljeg obrambenog igrača turnira za mlade igrače Mladen Ramljak. Juniorski je reprezentativac Hrvatske, a kao svoje vrline ističe čitanje igre i postavljanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.