Kovaču je žao zbog izjave o Mülleru iz 2019.: Mislio sam da sam poznavao njemački

Foto: Profimedia

NIKO KOVAČ (53) bio je trener Bayerna od srpnja 2018. do studenog 2019. Hrvatski stručnjak vodio je minhensku momčad u 65 susreta, u kojima je ostvario 45 pobjeda, 12 neriješenih rezultata i osam poraza, pritom osvojivši Bundesligu, njemački Kup i Superkup. 

Kovačev mandat u Bayernu, među ostalim, obilježio je loš odnos s klupskom legendom Thomasom Müllerom (35), napadačem koji je cijelu karijeru proveo u tom klubu, za njega odigrao 716 utakmica, zabio 245 golova, asistirao za 271 i osvojio 30 trofeja. Kovač je uoči utakmice s Hoffenheimom 2019. bio rekao da će Müller "sigurno, ako bude potrebe, dobiti svoju minutažu".

Kovač o odnosu s Müllerom: Pogriješio sam

Kovač je protekli vikend gostovao u emisiji Sky90, u kojoj je priznao da je pogriješio u odnosu s Müllerom. "Kada sam došao u München, imali smo momčad koju je trebalo iznova izgraditi. To je bio uvjet za smjenu generacije. Što se tiče situacije s Thomasom... Izgovorio sam tu rečenicu. Nažalost, mislio sam da sam dobro poznavao njemački, ali tada očito nisam.

Nisam tako mislio, jednostavno sam pogriješio. Htio sam reći da će sigurno igrati ako situacija neće biti dobra. Nisam htio reći da će igrati ako nikoga drugoga neće biti. To je bila moja pogreška. Razgovarao sam s Thomasom o tome, on zna kakva je situacija bila. Iz današnje perspektive smatram da je Thomas trebao više igrati.

Ali, kao što sam rekao, kada sam tada došao, imali smo puno igrača, od kojih su neki bili drugačiji, pa su i planovi bili drugačiji. Iz današnje perspektive to danas ne bih napravio, odnosno u budućnosti to neću napraviti", izjavio je Kovač, koji je u trenerskoj karijeri vodio i Eintracht Frankfurt, Monaco, Wolfsburg te hrvatsku U-21 reprezentaciju.

"Müller je zaštitni znak Bayerna, on je Bayern"

Müllerov ugovor s Bayernom vrijedi do kraja sezone. Na pitanje treba li mu Bayern ponuditi novi ugovor, Kovač je odgovorio: "Apsolutno. Nikad nisam imao problema s Thomasom, naprotiv. On je zaštitni znak Bayerna, on je Bayern.

On je poput Lothara Matthäusa, Bastiana Schweinsteigera, Philippa Lahma, Manuela Neuera i Olivera Kahna. U Bayernu sigurno rade sve da bi zadržali Thomasa i integrirali ga u klub nakon njegove igračke karijere."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.