Mladi, prijavite projekte: Europski parlament nagrađuje najbolje s 75.000 kuna

Foto: europarl.hr

EUROPSKI parlament i Zaklada 'Karlo Veliki' iz Aachena zajednički su organizirali nagradu "Karlo Veliki", koja se dodjeljuje svake godine za projekte koje vode i organiziraju mladi u dobi od 16 do 30 godina. Cilj je potaknuti razvoj europske svijesti među mladima, kao i njihovo sudjelovanje u europskim integracijskim projektima, navodi se na stranicama Europskog parlamenta.

Tijek natječaja

Prijave su počele 2. prosinca, a krajnji rok za prijave je 2. veljače 2015.godine.
Nacionalni žiriji izabrat će 28 finalnih projekata 13. ožujka, a europski žiri izabrat će tri najbolja projekta 23. travnja.

Ceremonija dodjele nagrade održat će se 12. svibnja 2015. godine.

Nagradni fond od preko 75.000 kuna

"Nagrada se dodjeljuje mladima koji svojim projektom potiču na međusobno razumijevanje, promiču razvoj zajedničkog osjećaja europskog identiteta, te nude praktične primjere Europljana koji žive zajedno kao jedna zajednica. Prethodni pobjednici uključuju programe razmjene mladih, umjetničke, ali i online-projekte s europskom dimenzijom", navodi se u priopćenju EP-ovog Ureda za informiranje u RH.

"Nagrada za najbolji projekt iznosi oko 37.500 kuna, drugoplasirani projekt osvaja iznos od oko 22.500 kuna, a treće mjesto ponijet će nagradu od oko 15.000 kuna. Kao dio nagrade, tri konačna pobjednika bit će pozvani posjetiti Europski Parlament u Bruxellesu ili Strasbourgu u proljeće, a predstavnici svih 28 izabranih nacionalnih projekata bit će pozvani na četverodnevni posjet u Aachen u svibnju 2015. godine, gdje će prisustvovati svečanoj dodjeli nagrade", dodaje se.

Prošlogodišnji pobjednici

Prošle godine nagrađeni su projekti iz Danske, Nizozemske i s Cipra.

"Naša Europa" danski je projekt posvećen putovanju, a nagrađen je prvom nagradom "Karlo Veliki" za 2014. godinu u Aachenu 27. svibnja. Druga nagrada je dodijeljena kongresu mladih 'JouwDelft & Co' iz Nizozemske, a treću je nagradu osvojio projekt 'Employment4U' s Cipra.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.