"Genijalan je": Jim Carrey kaže da mu je ovo najomiljeniji film svih vremena

Foto: EPA/Screenshot: YouTube

Jim Carrey je jedan od najslavnijih komičara na svijetu, poznat po svojoj energiji i ekscentričnom stilu. Njegov pristup glumi često je intenzivan i potpuno posvećen ulozi, što izaziva različite reakcije među kolegama. Ipak, iako ga neki smatraju pretjerano predanim, Carrey vjeruje da je upravo ta posvećenost ključ za autentičnu umjetnost. 

Njegove misli o prisutnosti i kreativnosti često su filozofske, a u razgovoru s Normom MacDonaldom rekao je: "Želim da se događaju zanimljive stvari, s interesantnim manifestacijama svijesti", prenosi Far Out Magazine.

Njegovo zanimanje za kompleksnost ljudskog uma prožima se kroz sve aspekte njegova života, pa tako i kroz njegov filmski ukus.

Stoga, kada ga je Norm Macdonald upitao koji mu je omiljeni film, Carrey je bez oklijevanja odgovorio: "Moj omiljeni film? TV mreža (Network). Genijalan je. Svaka scena u tom filmu je kao švedski stol." Ova ljubav prema TV mreži proizlazi iz složenosti filma i tema o stvarnosti medija, što Carrey, kao umjetnik, izuzetno cijeni.

 

Govoreći o utjecajnim scenama iz filma, Carrey je spomenuo trenutak s Williamom Holdenom i Faye Dunaway: "Holden u jednoj sceni u kuhinji kaže: 'Bliže sam kraju nego početku.' i 'Smrt je postala stvarna stvar s definiranim obilježjima.' To je nevjerojatno", otkrio je.

Iako ova drama nije osvojila nagradu za najbolji film te godine, Carreyjeva strast prema filmu pokazuje koliko su mu duboke i pronicljive priče važne, ne samo kao umjetniku već i kao čovjeku koji promišlja o životu i smrti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.