33 mil. pregleda: Gimnastičarka izvodila akrobacije na hramu pa naljutila Japance

Screenshot: X

GIMNASTIČARKA i influencerica María del Mar Pérez Banus iz Čilea objavila je snimku na kojoj izvodi akrobacije u japanskom svetištu, a prizor je naljutio Japance, ali i brojne korisnike društvenih mreža. 

U snimci, 25-godišnja gimnastičarka, koja inače živi u SAD-u, visi s crvene konstrukcije i izvodi akrobacije dok u pozadini svira hit pjesma Cha-Cha Slide.

Gimnastičarka je svoje akrobacije izvodila na takozvanom toriiju, simboličnom prolazu koji označava ulaz u šintoistički hram i simbolizira granicu koja odvaja materijalni svijet od duhovnoga. Mnogi su je zbog njezinog poteza optužili za vrijeđanje japanske kulture, nakon čega je izbrisala snimku. Međutim, video se proširio X-om i prikupio čak 33 milijuna pregleda i brojne negativne komentare. 

"Ovo pokazuje nedostatak poštovanja prema japanskoj vjerskoj kulturi i običajima", "Nadam se da više nikada nećeš doći u Japan" i "Stranci stvarno ništa ne znaju. Ako nešto slome, samo će pobjeći. Volio bih da prestaneš", neki su od komentara. 

Netko je u komentarima objavio odlomak iz lokalnog kaznenog zakona prema kojem se svaka osoba koja javno omalovažava svetište, budistički hram, groblje ili drugo mjesto bogoslužja kažnjava zatvorom do šest mjeseci ili novčanom kaznom od najviše 100.000 jena (613 eura). 

Ispričala se 

Nakon negativnih reakcija, influencerica je objavila video u kojem se ispričala te objasnila da nije shvaćala važnost svetišta. 

"Stvarno nisam razmišljala o tome što radim. Želim se ispričati tisuću puta. Molim vas, prestanite mi slati poruke i komentare, stvarno mi je žao. Nadam se da možete razumjeti, hvala vam puno", poručila je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.