Do 15. studenog se možete besplatno učlaniti u ovu zagrebačku knjižnicu

Foto: Instagram

Knjižnica Pučkog otvorenog učilišta (POU) Zagreb pripremila je uz Mjesec hrvatske knjige nekoliko novina i pogodnosti, među kojima je i besplatan upis.

"Iskoristite priliku i postanite član naše knjižnice ili obnovite svoje članstvo bez naknade, a ako imate zakasnine na posuđene knjige, ne brinite se - tijekom Mjeseca hrvatske knjige opraštamo sve zakasnine", poručili su iz knjižnice.

Poziv kreativcima

Pozvali su mlade kreativce da se im se pridruže u novom projektu - Kulgerili, kreativnoj zajednici srednjoškolaca i studenata između 15 i 25 godina koje zanima pisanje, glazba, film, ples, likovna umjetnost ili znanost.

Ondje će imati priliku izraziti svoje ideje, razvijati talente, povezati se s drugim entuzijastima i postati sukreatori kulturnih sadržaja kroz radionice, predavanja, tribine, druženja, diskusije i organizaciju događanja, najavljeno je.

Knjižnica svakog utorka od 12 do 14 sati i srijedom od 17 do 19 sati priređuje i razmjenu i darovanje knjiga, dok pratitelje na Instagramu i Facebooku očekuju i posebne nagrade u obliku knjiga. Za 14. studenog najavljena je pričaonica za sve uzraste koju će voditi majstorica pripovjedačica Andreja Krenek.

Knjižnica POU raspolaže fondom od 34.797 knjiga, od čega 60 posto stručne literature, uglavnom iz područja društvenih znanosti. Posebna vrijednost fonda je referentna zbirka iz područja umjetnosti koja je godinama skupljana i čuvana. Mjesec hrvatske knjige održava se od 15. listopada do 15. studenog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.