Umro je Paul Di'Anno (66), prvi pjevač Iron Maidena

Foto: Profimedia

Bivši frontmen Iron Maidena, Paul Di'Anno, preminuo je u dobi od 66 godina. 

"U ime njegove obitelji, Conquest Music s tugom potvrđuje smrt Paula Andrewsa, profesionalno poznatog kao Paul Di'Anno", objavila je njegova diskografska kuća Conquest Music. Paul je preminuo u svom domu u Salisburyju.

Pjevao na debitantskom albumu Maidena

Paul Di'Anno, rođen kao Paul Andrews 17. svibnja 1958. u Chingfordu u Engleskoj, britanski je pjevač najpoznatiji kao prvi vokal legendarne heavy metal grupe Iron Maiden. Njegova karijera započela je u drugoj polovici 1970-ih kada je postao dio londonske glazbene scene, no prava slava stigla je tek s dolaskom u Iron Maiden 1978. godine. Di'Anno je bio prepoznatljiv po sirovom, punkerskom stilu pjevanja, što je donijelo specifičnu energiju ranom zvuku benda.

Paul Di'Anno bio je glavni vokal na prva dva studijska albuma Iron Maidena – Iron Maiden (1980.) i Killers (1981.). Ovi albumi postavili su temelje za kasniji uspjeh benda i postali su ključni u razvoju heavy metala. Iako su njegovi vokali bili hvaljeni, Di'Anno je imao problema s ovisnošću o drogama i alkoholu, što je dovelo do njegovog odlaska iz benda 1981. godine. Zamijenio ga je Bruce Dickinson, s kojim je Iron Maiden postigao globalni uspjeh.

Nakon odlaska iz Iron Maidena, Di'Anno je nastavio glazbenu karijeru s raznim bendovima i solo projektima. Najpoznatiji među njima su Battlezone i Killers. Iako nikada nije dostigao komercijalni uspjeh kakav je imao s Iron Maidenom, Di'Anno je ostao aktivan na metal sceni, postavši ikona među fanovima starijeg zvuka heavy metala.

Di'Anno je poznat po svojoj autentičnosti i otvorenosti, često govoreći o svojim problemima iz prošlosti i izazovima koje je imao u glazbenoj industriji. Unatoč zdravlju koje se pogoršalo tijekom godina, nastavio je nastupati, a 2016. godine morao je na operaciju koljena, zbog čega je neko vrijeme bio udaljen s pozornice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.