Objavljen toksikološki nalaz Liama Paynea, u krvi nađeni tragovi "ružičastog kokaina"

Foto: EPA

Objavljen je toksikološki nalaz Liama Paynea. Pjevač je imao tragove kombinacije više droga u svom tijelu, uključujući "ružičasti kokain", kada je pao u smrt s balkona svog hotela, prema izvješćima argentinske policije.

>>Objavljen transkript 911 poziva osoblja hotela u kojem je bio Liam Payne

Preliminarni rezultati toksikoloških testova Payneovih ostataka otkrili su tragove kokaina, benzodiazepina, crack kokaina i "ružičastog kokaina" koji je kombinacija metamfetamina, ketamina i MDMA. "Djelomična autopsija je otkrila da je Liam Payne imao više supstanci u svom tijelu kada je pao u smrt s balkona na trećem katu svoje hotelske sobe u Buenos Airesu", stoji u izvješću.

"Te tvari su uključivale 'ružičasti kokain' - rekreacijsku drogu koja je obično mješavina nekoliko droga uključujući metamfetamin, ketamin, MDMA i druge - kao i kokain, benzodiazepin i crack. U njegovoj hotelskoj sobi pronađena je i improvizirana aluminijska cijev za unos droge", navodi se još.

Dok se testovi tvari - bijelog praha, tragova kemijskih kristala i lijekova na recept - pronađenih u njegovom apartmanu u hotelu u kojem je stradao nastavljaju, rezultati obdukcije njegova tijela su ranije dovršeni.

Nekadašnji pjevač grupe One Direction Liam Payne preminuo je na licu mjesta od višestrukih ozljeda, uključujući frakturu lubanje, potvrdio je prošlog tjedna voditelj hitne službe Buenos Airesa.

Osoblje hotela pod istragom

31-godišnji pjevač pao je s trećeg kata u dvorište hotela Casa Sur u glavnom gradu Argentine. Osoblje hotela u Buenos Airesu, gdje je Liam Payne preminuo uslijed pada, pod istragom je zbog sumnje da je pjevaču nabavljalo teške droge u danima koji su prethodili njegovoj smrti. Muškarci su optuženi za krijumčarenje raznih narkotika u pjevačev apartman u hotelu CasaSur u luksuznoj četvrti Palermo.

>>Liam Payne je dugo imao problema s ovisnošću: "Sve je počelo u One Directionu"

Pretpostavlja se da su sobar i još jedan član osoblja sakrili drogu u kutiji sapuna, koju su detektivi pronašli u Liamovoj sobi nakon njegove smrti. Pretpostavlja se da je uprava CasaSura bila svjesna neobičnog ponašanja dvojice zaposlenika i da je jedan član osoblja otpušten.

Detektivi su također ispitali zaposlenike o njihovoj mogućoj ulozi u pjevačevoj smrti. "U hotelu su bila dva muškarca koja su Liama opskrbljivala drogom", otkrio je blizak prijatelj Liama Paynea. "Slali su taksije da preuzimaju pakete za njega. Jedan od tih muškaraca radio je u odjelu za čišćenje.

>>"Nije izdržao do kraja": Liam je nedavno otišao na odvikavanje i odustao nakon 2 dana

Nakon Liamove smrti primijetili su da je jedan taksi poslan na zaposlenikovu kućnu adresu. Upravitelj hotela pitao ga je zašto je taksi otišao na njegovu kućnu adresu, a kad nije mogao dati objašnjenje, dobio je otkaz", dodao je.

Podsjetimo, policija u Buenos Airesu objavila je da je Payneova hotelska soba bila "u potpunom neredu" te da su brojni predmeti "bili razbijeni i razbacani". U priopćenju stoji i da su u unutarnjem hotelskom dvorištu, gdje je pronađeno pjevačevo tijelo, nađeni i boca viskija, upaljač i mobilni telefon.

Što je ružičasti kokain?

Ružičasti kokain, poznat pod nazivom tusi, nije zapravo kokain, već sintetička droga koja je kombinacija različitih psihoaktivnih tvari, najčešće iz porodice halucinogenih fenetilamina, uključujući 2C-B.

Ova supstanca je prvi put sintetizirana 1970-ih, a posebno se ističe po tome što izaziva intenzivne halucinacije. Droga je ružičaste boje i često se miješa s mirisima poput jagode, što je čini privlačnom za mlađe korisnike u klupskoj sceni.

Jedan od glavnih problema s tusi drogom je to što njeni sastojci variraju, pa korisnici nikada ne znaju točno što uzimaju, što povećava rizik od opasnih nuspojava. Droga se povezuje s Kolumbijom, gdje je njezina proizvodnja najraširenija, a najviše se koristi u Španjolskoj i drugim europskim zemljama​.

Upozorenja stručnjaka ističu da je tusi iznimno opasan zbog svoje nepredvidljivosti i potencijalno toksičnih sastojaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.