Hrvatska zauzela treće mjesto na popisu zemalja s najljubaznijim ljudima u Europi

Foto: Shutterstock/Luka Batelic/PIXSELL

Magazin za putovanja Condé Nast Traveler objavio je listu europskih država s najljubaznijim ljudima za 2024. godinu, a o tome su odlučivali glasovi čitatelja. "Mnogo je čimbenika koje treba uzeti u obzir kada rezervirate odmor iz snova: smještaj, klima i kuhinja. Ipak, u konačnici, ljudi su ti koji čine neko mjesto posebnim ili ga uništavaju", piše poznati magazin. 

Na prvom mjestu je Austrija

Prvo mjesto zauzela je Austrija s 98.33 posto glasova te tako prestigla prošlogodišnju pobjednicu Irsku koja je ove godine zauzela drugo mjesto. 

Hrvatska se također nalazi na popisu, i to na visokom trećem mjestu sa skoro 93 posto glasova čitatelja. 

"Ova zemlja je možda mala, ali je bogata nacionalnim parkovima, UNESCO-ovom svjetskom baštinom i šljunčanim plažama. Šetajte kamenim uličicama dubrovačkog starog grada, okruženog srednjovjekovnim zidinama ili se sunčajte na prekrasnoj plaži na otoku Braču poznatoj kao Zlatni rat", pisalo je u magazinu. 

Nakon Hrvatske svoje mjesto na listi našli su Portugal i Grčka. Prema njihovim riječima, Portugal je ostavio snažan dojam na njihove čitatelje, a smatraju da će pri svakom dolasku u Grčku biti zagrljeni i dočekani "poput rođaka koji se vraća kući nakon dugog puta".

10 europskih zemalja u kojima žive najljubazniji ljudi: 

  1. Austrija
  2. Irska
  3. Hrvatska
  4. Portugal
  5. Grčka
  6. Island
  7. Švicarska
  8. Turska
  9. Španjolska
  10. Francuska

Podsjećamo, prošle godine se na njihovoj listi 10 europskih gradova s najljubaznijim ljudima našao Dubrovnik, i to na osmom mjestu. Osim ljubaznih ljudi, istaknuli su dubrovačke zidine, trgovačke ulice, baroknu arhitekturu te more. "Sve to doprinosi stvaranju eteričnog ugođaja", napisali su tada. 

Na prošlogodišnjoj listi na petom mjestu smjestio se Beograd. "Modna, umjetnička i glazbena scena su sjajne i vrijedi ih istražiti", pisao je magazin. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.