Kći nogometne legende progovorila o Mohamedu al Fayedu: Tjerao me je da ga poljubim

Foto: Instagram/Profimedia/EPA

Bianca Gascoigne, kći engleske nogometne legende Paula Gascoignea, prvi je put javno otkrila da ju je pokojni egipatski biznismen Mohamed al Fayed, bivši vlasnik velike robne kuće Harrods, spolno uznemiravao dok je kao tinejdžerica radila za njega.

O svemu je prvi put progovorila u emisiji The UK Tonight kod voditeljice Sarah-Jane Mee. Rekla je da je često posjećivala luksuznu robnu kuću u Knightsbridgeu sa svojim roditeljima dok je odrastala te je objasnila da je Al Fayed tada bio "šarmantan" te joj je "donosio razne poklone". 

"Lažni osjećaj sigurnosti"

"Jednostavno sam osjetila lažni osjećaj sigurnosti. Često mi je govorio kako moj otac nije dobar jer se nekad napije i da ga ne bi trebala gledati kao očinsku figuru. Mohamed je bio naočit i zaštitnički nastrojen", ispričala je i dodala da je u njegovoj trgovini počela raditi kada je imala 16 godina. 

Mohamed al Fayed

No, ubrzo nakon toga, egipatski ju je tajkun, prema njezinim riječima, počeo pipkati i tjerati da ga poljubi tijekom njihovih tjednih sastanaka. "Osjećala sam se kao da sam u zamci i bila sam uplašena", ispričala je. 

"Bilo je užasno"

Jedne večeri Al Fayed joj je ponudio stan u Harrods Park Laneu u kojem je trebala prenoćiti prije leta idućeg jutra. "Odjednom se pojavio na vratima stana, bila sam potpuno šokirana. Jednostavno nisam znala što da radim, ušao je i posjeo me na sofu", započela je svoju ispovijest Bianca. 

"Izvadio je svoje intimne dijelove, uzeo moje ruke i pokušavao se s njima dodirivati. Kada to nije upalilo, pokušavao je silom staviti moju glavu u svoje krilo. Ne znam kako, ali uspjela sam se izmigoljiti", prisjetila se te otkrila da ju je najviše spasilo to što on zna njezine roditelje. "Ali, bilo je užasno."

Na pitanje zašto ranije nije progovorila o Fayedu, Gascoigne je rekla: "Samo sam se pokušavala nositi s onim s čime sam se nosila jer je bilo užasno. Rekao mi je tada da ću izgubiti posao ako išta kažem. Tako da sam se stvarno uplašila. Sada gledam unatrag i jako mi je žao sebe i voljela bih da sam se mogla zaštititi", priznala je. 

Više od 60 žena prijavilo je spolno uznemiravanje nakon njegove smrti

Podsjećamo, ukupno 60 žena optužilo je bivšeg vlasnika londonske robne kuće Mohameda al Fayeda za spolno uznemiravanje i silovanje, no to nije konačan broj.

>>Vlasnika londonskog Harrodsa 60 žena optužilo za spolno uznemiravanje

"Do danas smo odgovorili na više od 200 zahtjeva i poruka iz cijelog svijeta. Potvrđujemo da sada zastupamo 60 žrtava u ovom slučaju, a bit će ih još", rekli su, krajem rujna, odvjetnici koji zastupaju žrtve i naglasili "sve veći međunarodni" opseg ove afere. Neke žene su u to vrijeme bile maloljetne. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.