Tko je argentinski tajkun koji je viđen s Liamom Payneom netom prije smrti?

Foto: Snapchat

U britanskim medijima pojavili su se novi detalji o posljednjim trenucima života Liama Paynea. Nakon što je jedna od svjedokinja koja ga je među posljednjima vidjela živog rekla da je pjevač nekoliko minuta prije smrti razbio laptop i bjesnio zbog navodnog maila koji je primio, doznalo se i da je prije toga viđen s jednim argentinskim tajkunom.

Tko je tajkun?

Riječ je o Rogeliju Rogeru Noresu, šefu argentinskog energetskog fonda koji se ispričao okupljenim fanovima za to "što je pjevač napušen" nekoliko minuta prije Liamove smrti. 35-godišnji tajkun zatim je pokušavao natjerati pop zvijezdu da napusti svoju hotelsku sobu u Buenos Airesu te se ostalim gostima hotela požalio na Liamovo drogiranje.

Britanski mediji pišu da to znači da će i Nores morati pričati s argentinskom policijom, koja Liamovu smrt istražuje kao "sumnjivu". Inače, Roger je s Liamom bio i na koncertu Nialla Horana, zbog kojeg je Liam i bio u Argentini.

@iamrenzomars Liam Payne hours before his death story snapchat #liampayne #onedirection #liampaynevideos #liampaynerip #liampaynetmz #tmznews #tmz ♬ sonido original - Renzo Zito

"Činilo se da je Roger definitivno ljut na Liama ​​jer je Liam očito bio nadrogiran. Roger je kolutao očima prema Liamu, a onda nas je pogledao kao da se želi požaliti na Liama. Dakle, Roger je stajao u liftu pokušavajući natjerati Liama ​​da ode u svoju sobu, ali Liam je pokušavao privući pozornost obožavatelja. U nekom trenutku Roger se pravio da davi Liama i smijali su se tome", ispričala je svjedokinja.

"Roger je držao otvorena vrata lifta nagovarajući Liama ​​da ode u svoju sobu. Zatim su se popeli liftom na treći kat", dodala je. Kaže da misli da ga je tajkun pokušavao natjerati da se odjavi iz hotela. "On je bio dio Liamove 'svite' koja se brinula o Liamu dok se on ponašao nemoguće. Bio je uredno odjeven, ispričao nam se zbog Liama i napustio hotel prije nego što se to dogodilo", kaže.

"Jebeš ovo sranje"

"Otvorio je mail i povikao: 'Jebeš ovo sranje, stari!' Nakon toga je razbio laptop", ispričala je ranije ista ta navodna svjedokinja za britanski list. Anonimna žena odsjedala je u istom hotelu kao pjevač te je samo nekoliko minuta prije tragedije, tvrdi, imala izrazito neugodan susret s njim. 

Na fotografijama koje je ustupila Mailu vidi se Liam kako leži na kauču u predvorju hotela s laptopom ispred sebe.

"Svi, posebno osoblje, bili su jako šokirani", rekla je. "Pitala sam ga je li dobro, a on je samo nešto zagunđao i rekao da je bio u boy bendu te da je jako sjeban. Nisam mogla vjerovati da je tako nešto rekao. Još je psovao, a onda je uzeo svoj laptop i vratio se u lift. Potom se netko od njegove pratnje ispričavao. Osoblje je bilo izbezumljeno, vidjela sam da je netko zvao policiju", dodala je.

Tko je Rogelio Nores?

Rogelio Roger Nores je argentinski poduzetnik poznat po svom radu u energetskom sektoru. Osnivač je i bivši izvršni direktor kompanije Stoneway Capital, koja se bavila ulaganjima u elektrane i energetsku infrastrukturu. Njegova kompanija upravljala je s četiri termoelektrane u Argentini.

Nores je privukao pažnju javnosti i zbog svog poslovnog neuspjeha – Stoneway Capital je bankrotirao 2020. godine ostavivši dugove od nekoliko milijardi dolara, što je označeno kao jedan od najvećih privatnih bankrota u zemlji od 2001. godine.

Nores je također bio povezan s kontroverzama vezanim za financijske probleme i optužbe za nesavjesno poslovanje, zbog čega je morao napustiti Argentinu i suočiti se s pravnim posljedicama.

Njegova firma Araucaria Energy bila je upletena u velike dugove i sukob s vjerovnicima, a kako bi izbjegao daljnje gubitke, Nores je zatražio zaštitu putem američkog stečajnog zakona. Unatoč velikim problemima, bio je aktivan i u međunarodnim poslovima te imao značajne poslovne odnose sa Siemensom

Vjeruje se da je Liam u trenutku smrti bio sam

Podsjećamo, 31-godišnji pjevač pao je s trećeg kata u dvorište hotela Casa Sur u glavnom gradu Argentine. Preminuo je na licu mjesta od višestrukih ozljeda, uključujući frakturu lubanje, potvrdio je voditelj hitne službe Buenos Airesa. Policija je izvijestila da je preliminarna obdukcija pokazala da je Payne pretrpio unutarnje i vanjsko krvarenje.

Liam je u trenutku pada s balkona bio sam, navode iz ureda tužitelja Argentine, prenosi Sky News. Tvrde da sve ukazuje na to, ali svejedno istražuju mogućnost umiješanosti trećih strana. Dodaju da je pjevač vjerojatno pao dok je bio polusvjestan ili potpuno bez svijesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.