Ovo su nasljednici najbogatijih Hrvata

Foto: Press/Instagram/Josip Regovic/Nel Pavletic/Marko Lukunic/Goran Kovacic/PIXSELL

Nose imena uspješnih očeva, ista ta imena daju i sinovima, vode obiteljske poslove, kupuju vile vrijedne i po 999 tisuća eura, nose skupocjene modne marke, odmore provode na jedrilicama, jahtama i egzotičnim destinacijama... OK, OK, neki vode i obiteljske poslove.

Oni su nasljednici i nasljednice najbogatijih ljudi u Hrvatskoj. Donosimo vam popis nove generacije hrvatske "zlatne mladeži", kako se nekad popularno voljelo reći.

Luka Rajić Jr.

Luka Rajić (u crnom odijelu) s prijateljima

Luka Rajić Jr. srednji je sin nekadašnjeg vlasnika Dukata i "kralja mlijeka" Luke Rajića te njegove bivše supruge Borne Kotromanić. Pozornost javnosti privukao je još u pubertetu kad se na Instagramu redovito hvalio luksuznim načinom života, objavljivao snimke na kojima se zalijeva Dom Perignonom, hvali Rolex satovima, dizajnerskom odjećom i posteljinom uz neizostavan hashtag "blessed" (op.a. blagoslovljen).

Hvalio se i snopovima novčanica od po tisuću kuna, a znao je završiti i na profilu Rich Kids of Instagram. Tata Luka je njega i braću vodio na odmore u Tajland, gdje su jahali na slonovima, borili se s profesionalnim tajlandskim boksačima, a Luka se okušao i u treningu pucanja iz pištolja u streljani.

Posljednjih godina najčešće se druži s nogometašem Tinom Jedvajem pa je 2020. godine s njim, srpskim pjevačem Cvijom i ostatkom ekipe jedrio Jadranom. Iste godine se saznalo i da je u vezi s Laurom Jurčević, kćeri nogometnog trenera Nikole Jurčevića.

Lani je mladenačko ludovanje zamijenio obiteljskim životom. Naime, 2023. je dobio sina kojeg je nazvao po sebi i ocu - Luka. Ovih dana se saznalo da je kupio vilu na Medveščaku koja se prodavala za 999 tisuća eura.

Emil Tedeschi Jr.

Još jedan imenjak uspješnog oca, Emil Tedeschi Jr., mnogo je samozatajniji od gore spomenutog Luke, no i njegov privatni život proteklih se godina našao u fokusu javnosti. 2019. godine, kada je imao 23 godine, oženio je 17 godina stariju Niku Perenčević, kći jednog od najbogatijih Hrvata, Mihajla Perenčevića.

Vjenčali su se u hotelu Bellevue u Malom Lošinju (inače hotela u vlasništvu Nikinog oca), a slavlje je trajalo dva dana. Zabavljali su ih Tony Cetinski i Gibonni. Nika je prije Emila bila u braku u kojem je dobila troje djece, a nasljednik je kasnije u nekoliko navrata snimljen s njom i djecom. Emil je prije braka bio u vezi s Lanom Jurčević, ne pjevačicom, već sestrom gore spomenute Laure.

Emil je momačku slavio u Beogradu u društvu vjenčanog kuma Darena Pučara, zatim Igora Čimbura, vlasnika jednog zagrebačkog restorana, Tomislava Kamenskog, sina građevinskog poduzetnika Dragutina Kamenskog, Luke Pliše, sina odvjetnika Davora Pliše i još dvojice prijatelja.

2022. godine i on je postao otac, a sinu je dao ime koje vas neće iznenaditi - Emil.

Tara Balent

22-godišnja Tara Balent najstarija je unuka Ivice Todorića i kći Ive Todorić i Hrvoja Balenta,  koji su se rastali 2018. nakon 17 godina braka. Tara je od punoljetnosti sve češće u fokusu javnosti. 

"Koliko me Bog voli znam po tome što mi je dao tebe prije točno 21. godinu. Anđela u ljudskom obliku. Hvala ti što mi svakim danom pokazuješ kako da budem još bolja osoba. Mama ti želi da ti put kojim ideš bude lagan, a kad zastaneš, nauči na tome i kreni dalje. Koliko te volim samo moje srce zna, a nadam se da dio uspiješ i osjetiti", poručila joj je mama Iva lani u rođendanskoj čestitci na Instagramu.

2020. godine se pisalo o njenoj maturalnoj zabavi na kojoj se pojavila u haljini s potpisom Matije Vuice. Iste godine saznalo se i da je u vezi s Franom Bienenfeldom, sinom direktorice Turističke zajednice grada Zagreba Martine Bienenfeld i pokojnog poduzetnika Jakova Bienenfelda.

2017. godine, dok je još bila maloljetna, postala je vlasnica stana na adresi Voćarska 53, gdje se ujedno nalazilo i središte te godine osnovane tvrtke Srculence. Tara je tad išla u drugi razred srednje škole, a prema ugovoru njezina majka Iva imala je pravo služnosti, odnosno stanovanja u tom stanu.

Riječ je o stanu koji je naslijedila Vesna Todorić, Ivina majka i supruga Ivice Todoriće još 2006. godine. Te godine je baka darovala stan unuci, a maloljetna unuka omogućila je svojoj majci da se tim stanom služi i po potrebi stanuje. Pretpostavljalo se tad da se radi o još jednom manevru da Todorići ne bi ostali bez vrijedne imovine.

Ivan Balent

Tarin mlađi brat Ivan ove će godine napuniti 20 godina. I on je, kao i starija sestra, dosad bio manje u fokusu javnosti, no s punoljetnošću se i to promijenilo. S mamom se sve češće pojavljuje na javnim eventima. Tako se u travnju ove godine, u društvu nepoznate plavuše, s mamom pojavio na modnoj reviji Elfsa.

Osim Tare i Ivana, Iva i Hrvoje zajedno imaju i najmlađeg sina Antu, koji još nije punoljetan. Troje djece odraslo je u Kulmerovim dvorima.

Fran Bienenfeld

Gore već spomenuti Fran Bienenfeld sin je direktorice Turističke zajednice grada Zagreba Martine Bienenfeld i pokojnog poduzetnika Jakova Bienenfelda. Fran je danas, kako mu otkriva profil na LinkedInu, Head of Sales u očevoj kompaniji VIP-DATA d.o.o.

Više od godinu dana bio je u vezi s nasljednicom obitelji Todorić Tarom Balent, no, koliko je poznato, veza je u međuvremenu pukla. Fran ima i brata Marka o kojem nema previše javno dostupnih informacija. Polubrat mu je Davor Bienenfeld, poznati zagrebački restorater.

Braća Kamenski

Tomislav Kamenski

Domagoj i Tomislav Kamenski sinovi su vlasnika Kamgrada, Dragutina Kamenskog. Samozatajna braća već su godinama uključena u obiteljski posao pa se o njima čuje uglavnom kada je riječ o poslovnim odlukama, a manje se zna o njihovom privatnom životu.

Ipak, mlađi Tomislav je danas poznat i kao suprug domaće influencerice Nike Matić, s kojom je u vezi od srednje škole.

"Često se dogodi da roditelji nešto stvore, a djeca se tim ne žele baviti. Moja je sreća da su sinovi odlučili nastaviti posao. Stariji sin Domagoj (1982. godište) član je Uprave, on je u firmi od 2007. Završio je Franklin College u Švicarskoj... Onda je odlučio doći u Kamgrad i nastaviti obiteljski posao. Nisam ga na to forsirao, to je bila njegova odluka", rekao je u jednom intervju stariji Kamenski.

"Mlađi sin Tomislav, koji je 1991. godište, nakon završetka SDA Bocconija u Italiji radio je u InterCapitalu, a onda je na temelju iskustva iz te firme preuzeo odjel za investicije i razvoj u Kamgradu. Sretan sam što predano rade svoj posao", rekao je. Mlađi Tomislav je u međuvremenu postao direktor kompanije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.