Ove bebe proglašene su najranije rođenim blizancima na svijetu

Foto: YouTuve screenshot / Guinness World Records

ZA svoj prvi rođendan blizanci iz Kanade dobili su svoje mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda. Adiah i Adrial Nadarajah proglašeni su najranije rođenim blizancima na svijetu, nakon što su 4. ožujka 2022. stigli na svijet 126 dana prije termina.

Brat i sestra preuzeli su titulu od američkih blizanaca Keeley i Kambry Ewoldt, koji su 2018. rođeni 125 dana prije termina.

Majka blizanaca Shakina Rajendram rodila je u 21. tjednu i pet dana, a liječnici su joj rekli da bebe nemaju nikakve šanse za preživljavanje.

“Skoro su ostavljene da umru. Bili smo u šoku”, rekla je Rajendram za Guinnessovu knjigu rekorda.

Tipična trudnoća traje oko 40 tjedana i neke bolnice neće spašavati bebe rođene prije 24., odnosno 26. tjedna. Rajendram je tada premještena u drugu bolnicu koja je bila spremna osigurati skrb bebama rođenima u 22. tjednu.

Blizanci su bili smješteni u bolnici Mount Sinai u Torontu, gdje su se suočili s komplikacijama krvarenja na mozgu i sepse.

“Više puta smo mislili da ćemo ih izgubiti”, dodala je Rajendram.

Adrial je dobio perforaciju crijeva, koja je dovela do infekcije krvi i teške upale. Srećom, nakon pet mjeseci u bolnici, blizanci su se oporavili i otpušteni su na kućnu njegu. Oboje su i dalje pod nadzorom raznih stručnjaka, ali sjajno napreduju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.