Pet znakova da vas vaš partner čini boljom osobom, prema savjetnici

Foto: Pexels

Svi želimo partnera koji ne samo da nas čini sretnima već nam pomaže postati najbolja verzija sebe. Ali, kako možete znati doprinosi li vaša bolja polovica istinski vašem osobnom razvoju? Odgovor leži u suptilnim znakovima, malim promjenama koje pokazuju da se razvijamo pod njihovim utjecajem. Obiteljska i bračna savjetnica Tina Fey otkrila je nekoliko znakova da nas naš partner čini boljom osobom.

"Kao stručnjakinja za veze, moje me putovanje naučilo jednoj stvari: prava ljubav nisu velike geste ili dramatične izjave. Radi se o svakodnevnim radnjama i dosljednom trudu koji izvlače najbolje iz vas", rekla je za Hack Spirit. Ovo su ponašanja koja je izdvojila.

1. Vaš partner se ne slaže uvijek s vama.

Nešto što bi se moglo činiti pomalo kontraintuitivnim jest da partner koji se uvijek slaže s nama, ne čini nas nužno boljom osobom.

"Iako je lijepo imati nekoga tko podržava svaku vašu misao i ideju, često najviše rastemo i učimo kroz izazovne i različite perspektive. Partner koji vam iskreno želi dobro neće bježati od iznošenja drugačijeg mišljenja ili konstruktivne kritike. Oni vas potiču da vidite stvari iz drugog kuta i pomažu vam preispitati svoje ideje", objašnjava Fey.

2. Potiče vašu neovisnost.

Partner pun ljubavi poštuje našu individualnost i potiče našu neovisnost. Ne radi se o tome da provodimo manje vremena zajedno, već o razumijevanju da smo dvije odvojene osobe sa svojim interesima, hobijima i strastima.

"Važno je da svaki partner ima svoj identitet izvan veze. Ovo se može činiti izazovnim, pogotovo kada smo toliko navikli na utješnu prisutnost našeg partnera. Dakle, ako vas vaš partner potiče da slijedite svoje interese, slavi vaša postignuća i razumije važnost vremena koje posvećujete sebi, to je jasan znak da pozitivno pridonosi vašem osobnom razvoju", tvrdi savjetnica.

Održavanje osjećaja individualnosti u vezi ključno je za osobni rast i zdravu dinamiku. 

3. Podsjeća vas na vašu vrijednost.

Život nas ponekad može natjerati da zaboravimo svoju vrijednost. Lako se možemo uhvatiti u sumnji u sebe, osjećajući se kao da nismo dovoljni ili da na neki način ne uspijevamo. No, partner koji nas istinski čini boljom osobom uvijek će biti tu da nas podsjeti na našu vrijednost.

"Potvrđivat će vaše snage, cijeniti vaš trud i voljeti vas zbog onoga što jeste, s manama i svime. Neće vam dopustiti da se omalovažavate i uvijek će vas podsjećati da ste dovoljni upravo takvi kakvi jeste", napominje savjetnica.

4. Sluša s empatijom.

Fey ističe: "Jedan od najmoćnijih načina na koji vas partner može učiniti boljom osobom jest da vas istinski sluša. Kada vaš partner sluša s empatijom, on potvrđuje vaše osjećaje i čini da se osjećate saslušanim i shvaćenim."

Slušanje s empatijom potiče osjećaj povezanosti, povjerenja i uzajamnog poštovanja.

5. Voli vas, uključujući vrline i mane.

Nitko od nas nije savršen. Svi mi imamo svoje mane i trenutke slabosti. Ipak, partner koji nas doista čini boljom osobom, voli nas bez obzira na te mane.

"Oni vaše nesavršenosti ne vide kao nešto što treba popraviti, već kao dio onoga što vas čini jedinstvenima. Podsjećaju vas da je u redu biti čovjek, činiti pogreške i, što je najvažnije, učiti iz njih. Dakle, ako vas vaš partner voli i prihvaća onakvima kakvi jeste, dok vas inspirira da rastete i razvijate se, on vas uistinu čini boljom osobom", zaključila je Fey.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.