Psihologinja otkriva koje laži mogu roditeljima (i djeci) olakšati život

Foto: Pexels

IAKO roditelji možda misle da laganje djeci nije ok, dječja psihologinja smatra da to ponekad i nije loša ideja. Dok učimo djecu da nikada ne lažu i naglašavamo im da to ne rade, nevine bijele laži s vremena na vrijeme mogu olakšati život.

"Laganje nije znak lošeg roditeljstva. Bijele laži u prosjeku izgovaramo 34 puta dnevno", rekla je dječja psihologinja Alison McClymont za The Sun.

Prema McClymont, bijelim lažima možemo osigurati da se naše dijete osjeća važno. Stoga predlaže da za svako umjetničko djelo koje proizvedu kažemo da je nevjerojatno.

"Neće svaki crtež završiti na hladnjaku, ali važno je da djeca imaju osjećaj da su napravila remek-djelo. Umjetnost je pozitivan, vrijedan pothvat i treba je uvijek slaviti. Razvijanje kreativnosti potiče samopouzdanje, maštu i izražavanje", pojasnila je.

Drugu laž preporučuje roditeljima čija djeca nevoljko idu na spavanje.

"Olakšajte si i recite da i vi idete u krevet. Vaše dijete će možda zbog toga biti sklonije odlasku u krevet, umjesto da brine o tome da će nešto propustiti ako su svi ostali još budni", pojasnila je.

Kako bi potaknuli manju djecu da se maknu od ekrana, prema McClymont, roditelji mogu reći djeci da je zabranjeno igrati igre ili gledati televiziju nakon 20 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.