Azerski mediji: Bilo bi puno logičnije da je Qarabag pobijedio Dinamo 3:0

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO je na Maksimiru pobijedio Qarabag 3:0 u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka. Tako je tjedan dana prije uzvrata kod prvaka Azerbajdžana ostvario ogromnu prednost u borbi za Ligu prvaka i 30 milijuna eura premije UEFA-e. Azerski mediji misle da još nije gotovo te da njihov prvak ima šanse u revanšu na svom terenu.

"Dinamo je zavladao sredinom terena i tako oduzeo najveću prednost Qarabagu"

"0:3 nije smrtna presuda, još uvijek postoji nada", naslov je azerbajdžanskog portala Idman.biz. U tekstu piše da si je Qarabag jako smanjio šanse za plasman u Ligu prvaka nakon što je izgubio od Dinama s visokih 0:3, ali i da je Qarabag imao prilike. "Dinamo je zavladao sredinom terena i tako oduzeo najveću prednost Qarabagu, ali gosti su svejedno imali dosta prilika.

Nažalost, nisu ih iskoristili Benzia i Juninho prije svih, a Dinamo je spašavao raspoloženi golman Ivan Nevistić. Ali nije se Dinamo samo branio. Osim što je postigao tri gola, imao je i nekoliko dobrih prilika. Zagrepčani su pokazali da su s razlogom bili favoriti prije utakmice. No bez obzira na izrazito negativan rezultat, nada još postoji."

"Igrači Qarabaga stvorili su puno prilika, no egzekucija je bila jednostavno strašna"

Azerisport piše: "Gledamo li utakmicu u cjelini, konačnih 0:3 ni na koji način ne opisuje tijek utakmice. Puno bi logičnije bilo vidjeti takav rezultat u korist Qarabaga, a ne obrnuto. Igrači Qarabaga stvorili su puno prilika, no egzekucija je bila jednostavno strašna. Da, ponegdje je pomogao i vratar, ali oni su vlastitom nepažnjom promašili barem tri stopostotne prilike", piše portal Azerisport i dodaje:

"No s obzirom na to kako se utakmica odvijala, nije bilo sumnje da će barem jednom zabiti. Ali nije ušlo. Sredinom drugog poluvremena na teren je ušao dinamovac Sandro Kulenović i postao ključna figura. Dva gola Dinama u pet minuta nisu bila nimalo očekivana prema scenariju igre. Ali nogomet je takav.

Ne kaže se uzalud: 'Ako ti ne zabiješ, zabijaju tebi.' I ova stara nogometna izreka bila je protiv Qarabaga. Ne možete promašiti toliko šansi u play-offu Lige prvaka, a ne biti kažnjeni. Na ovoj se razini takvo rasipništvo uvijek kažnjava. Sada se samo možemo nadati da će u Bakuu naš klub napraviti još jedan nevjerojatan scenarij u svoju korist."

"Neću se iznenaditi ako zabijemo pet golova Dinamu"

Azeri citiraju Vagifa Cavadova, bivšeg napadača Qarabaga: "Qarabag u Bakuu može napraviti iznenađenje. Tko je očekivao da će prvak Azerbajdžana nakon domaćeg poraza od Ludogoreca (1:2) na gostovanjima zabiti sedam golova? Možda će 28. kolovoza svi udarci na gol pogoditi mrežu. To je ono što je divno kod nogometa. Neću se iznenaditi ako zabijemo pet golova Dinamu u Bakuu. Nadam se da će sreća biti na strani Qarabaga."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.