Bild: Na Vuškovićevoj koži nije bilo tragova uboda igle

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKI nogometaš i član HSV-a Mario Vušković (21) danas ponovno izlazi pred sud kako bi pokušao dokazati da nije uzimao doping. Njemački Bild objavio je sve detalje slučaja te naveo jedan o kojem se ranije nije pisalo. Njemački medij navodi kako je Vušković u studenom bio na pregledu u Sveučilišnoj bolnici u Eppendorfu. Utvrđeno je kako na njegovoj koži nije bilo tragova uboda igle.

Podsjetimo, nekadašnji igrač Hajduka u siječnju je bio pozitivan na eritropoetin, koji se smatra dopingom za poboljšavanje performansi i jedno je od najzloglasnijih i najdulje poznatih zabranjenih sredstava u sportu. Suđenje se nastavlja danas, a sudska odluka koja bi mu trebala odrediti karijeru i nastavak života stići će u petak.

Najteža kazna može mu okončati karijeru

Odvjetnički tim njegova kluba uspio je dokazati da uzimanje uzoraka nije bilo u skladu s procedurom, pa je Vušković dobio priliku da se na sudu izvuče iz, kako je izgledalo, bezizlazne situacije. Vuškoviću prijeti zabrana igranja nogometa od četiri godine, što bi mu možda okončalo karijeru. Ugovor s HSV-om ima do 2025. godine.

Vušković je isprva šutio kada se doznalo za pozitivan A uzorak, dok je 3. veljače u izjavi pred sportskim sudom DFB-a rekao da je nevin. To je ustvrdio i u pisanoj izjavi koju je predao DFB-u 17. siječnja te se žalio na privremenu suspenziju. Na Instagramu je 5. ožujka objavio: "Borit ću se za svoju nevinost do kraja. Nadam se da se uskoro vidimo na terenu." 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.