Dalić ga je godinama pozivao u reprezentaciju. Sad je potpisao za Maccabi Tel Aviv

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

SIMON SLUGA (31) novi je član Maccabija iz Tel Aviva. Vodeći klub izraelskog prvenstva potvrdio je da je hrvatski golman potpisao ugovor do kraja sezone. Sluga je bio bez kluba otkako je ljetos napustio bugarski Ludogorec, u kojem je tijekom dvije i pol godine branio u 39 utakmica u kojima je primio 36 pogodaka i 19 puta sačuvao mrežu te osvojio pet trofeja.

Prema podacima Transfermarkta, Slugina karijera krenula je u Jadranu iz Poreča, pa je preko mlađih uzrasta Dinama i Rijeke došao do posudbi u mlade momčadi Juventusa i Verone. Na seniorskoj razini nosio je dres Rijeke, Pomorca, Lokomotive, Spezije, Luton Towna, Ludogoreca i sada Maccabija.

Najviše nastupa sakupio je braneći za Luton, njih 94, a slijedi Rijeka s 86 utakmica. S Riječanima je 2018. bio prvak Hrvatske te je dvaput uzeo Hrvatski kup. Prema Transfermarktu, Slugina vrijednost procijenjena je na 600 tisuća eura.

Dalić ga je pozivao između 2018. i 2021. godine

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić redovno ga je pozivao između 2018. i 2021. godine, pa je tako bio na klupi za prijateljske utakmice, susrete Lige nacija, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i na Europskom prvenstvu 2021. U tom je periodu upisao tri nastupa u prijateljskim ogledima: u porazu od Tunisa (1:2), u pobjedi nad Gruzijom (2:1) i remiju s Turskom (3:3).

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.