Uspjeh karijere hrvatskog boksača. Osigurao je medalju na U-22 Europskom prvenstvu

Foto: Hrvatski boksački savez

HRVATSKI boksač Antonio Grabić osigurao je medalju na Europskom prvenstvu do 22 godine kojem je domaćin bugarska Sofija. Nakon odličja na Europskom prvenstvu mlađih kategorija, 21-godišnji Grabić je sada osigurao prvu seniorsku medalju. U četvrtfinalnoj borbi, u poluteškoj kategoriji do 80 kilograma, ostvario je treću pobjedu u nizu u Sofiji. Medalju je osigurao dominantno svladavši Izraelca Daniela Ilyushonoku jednoglasnom odlukom sudaca, s čistih 5:0. Po rundama je bilo tri puta po 4:1.

Grabić se postavio autoritativno od prvog zvuka gonga, zagospodario ringom i pritiskao visokog Izraelca prema konopcima i kutevima, neumorno mu plasiravši u serijama kombinacije udaraca. Čvrsti kontraš Ilyushonok izdržavao je sve nalete te je dobro podnosio serije udaraca i pokušavao kontrirati dugačkim rukama.

Hrvatski boksač nije posustajao, držao je inicijativu, kombinirao je udarce i nakon dvije runde bodovno imao riješen meč. U trećoj rundi nije dopustio nikakvo iznenađenje, kontrolirao je sve pokušaje Izraelca i više nego zasluženo izborio polufinale i osigurao odličje. Grabiću je to, navodi Hrvatski boksački savez, najveći uspjeh u karijeri.

Foto: Hrvatski boksački savez

U polufinalu protiv prvaka Francuske

Grabić će se u polufinalu prvenstva boriti već u četvrtak protiv prvaka Francuske, 20-godišnjeg Cesara Yojerlina. Francuz je ove godine osvojio broncu na seniorskom Europskom prvenstvu u Beogradu, a u polufinalu ga je tada, jednoglasnom odlukom sudaca, pobijedio Gabrijel Veočić koji je potom osvojio europsko zlato.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.