Poljaci prozivaju krivca za golove Hrvatske: Bio je sve gori i gori

Foto: EPA

HRVATSKA reprezentacija sinoć je odigrala 3:3 na gostovanju kod Poljske u četvrtom kolu Lige nacija. Bila je to jedna od najluđih utakmica Hrvatske u posljednjih nekoliko godina. Poljaci su poveli, a Hrvatska je ekspresnim golovima preokrenula na 3:1. Ipak, Poljska se vratila, a u zadnjih 20 minuta krenula i po novi preokret jer je zbog isključenja Dominika Livakovića imala igrača više, ali Hrvatska je uspjela sačuvati bod i ostati u igri za četvrtfinale.

Dan nakon utakmice poljski mediji analizirali su nastup svojih igrača. Kao najvećeg tragičara vide Paweła Dawidowicza, defenzivca Hellas Verone. Dawidowicz je za svoj nastup dobio najnižu moguću ocjenu, a uz njegovo ime piše:

"Njegova krivnja povećavala se svakim sljedećim dodirom i izgubljenom loptom. Kod prve ozbiljnije situacije izbio je loptu točno na nogu Sosi koji je potom fenomenalno pogodio. Potom je zakasnio i nije stigao loptu kod asistencije Baturine. U trećoj situaciji je jednostavno suparniku koji je stajao tik uz kazneni prostor dodao loptu točno u noge."

Kritiziraju i izbornika

Nekadašnji reprezentativac Jan Tomaszewski kritizirao je i izbornika Michała Probierza: "Što je on to napravio!? Praktički si je zabio autogol, ma ne, katastrofa. Zato što Probierz čini sve da nas spriječi u stabilizaciji forme? Nadam se da je nakon ovog shvatio da se moderan nogomet igra s jednom devetkom."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.