Dalić je upitan za situaciju s Petkovićem. Glasno je uzdahnuo pa odgovorio

Foto: Marko Lukunic/Pixsell

HRVATSKA u srijedu od 15 sati u Hamburgu igra drugu utakmicu na Europskom prvenstvu. Protivnik će joj biti Albanija. Momčad Zlatka Dalića u tom susretu mora tražiti pobjedu jer bi svaki drugi rezultat bio težak udarac u borbi za osminu finala nakon što je u prvom kolu Španjolska svladala Hrvatsku s čak 3:0.

Na presici uoči utakmice su bili Zlatko Dalić i Ivan Perišić. OVDJE možete pročitati što su točno rekli, a posebno je zanimljivo pitanje bilo upućeno izborniku. Jedan novinar pitao ga je li razriješena situacija s Brunom Petkovićem i "aferom" penal. Bilo je to jedino pitanje na koje je Dalić uzdahnuo, a onda je odgovorio.

"Nema potrebe za tim temama. Kod nas je situacija sjajna, razgovarali smo nakon toga igrači, stožer i ja. Razgovarao sam i ja s Brunom, sve je riješeno i to ne treba više spominjati. A sutra ćete vidjeti hoće li Bruno početi ili ne. Nepotrebno se stvaraju tenzije, one nisu potrebne. Ja samo želim mir i lijepu atmosferu, koju imamo i nema potrebe da je potencirate. Hijerarhija se zna, red se zna i tako će biti i dalje", poručio je.

Što se dogodilo?

Podsjetimo, Petković se nametnuo se kao glavna tema u hrvatskoj javnosti nakon poraza Hrvatske od Španjolske 3:0. Izborniku Zlatku Daliću zasmetalo je što Petković nije poštovao nepisano pravilo koje kaže da penal ne smije pucati igrač koji ga je iznudio.

Dalić je htio da penal puca Perišić. Napadač Dinama nije uspio zabiti, obranio mu je udarac na 3:0 u 80. minuti golman Španjolske Unai Simon. Kasnije je potvrđena vijest da se Petković ispričao, ali i da mu je Perišić dao dozvolu za izvođenje penala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.