Dinamo i Hajduk neće moći na isti dan igrati utakmice osmine finala Kupa. Evo zašto

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

POZNATI su svi parovi osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Među ostalima, Dinamo će na gostovanju igrati protiv Bjelovara, dok Hajduk očekuje susret s Mladosti u Ždralovima, bjelovarskom prigradskom naselju.

"Prema kalendaru natjecanja, utakmice se igraju u srijedu, 30. listopada 2024. godine. Dogovorom klubova i uz suglasnost Povjerenstva za natjecanje SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, moguće je utakmicu odigrati u nekom drugom terminu, a najkasnije do 4. prosinca 2024. godine", objavio je Hrvatski nogometni savez.

Dinamo i Hajduk gotovo sigurno neće utakmicu osmine finala Kupa igrati na isti dan s obzirom na to da bi oba hrvatska prvoligaša trebala gostovati u Bjelovaru. Potvrdio je to i predsjednik Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije i dopredsjednik HNS-a Slavko Prišćan.

Potpredsjednik HNS-a objasnio zašto Dinamo i Hajduk ne mogu na isti dan igrati kup-utakmice

"S 99-postotnom sigurnošću već sada možemo kazati kako se utakmice neće održati isti dan. To ne bi bilo u redu prema navijačima jer bi mnogi vjerojatno voljeli pogledati i jedan i drugi susret, a i iz sigurnosnih razloga bolje je da se igra u različitim terminima", rekao je Prišćan za Moj portal.

Rekao je i kako se termini kup-utakmice te susreti SuperSport HNL-a često pomiču i usklađuju s obavezama klubova koji igraju u europskim natjecanjima, a u ovom slučaju je to Dinamo, koji nastupa u Ligi prvaka.

"Sve i ako se europska utakmica ne igra baš isti dan kad i utakmica u našem Kupu ili prvenstvu, nije logično očekivati da Dinamo dva ili tri dana prije nastupa u Ligi prvaka igra neku drugu utakmicu, pa makar i s klubom iz puno niže lige. U takvim situacijama klub traži novi termin i u većini slučajeva mu se izlazi u susret", dodao je Prišćan.

Bjelovar i Mladost natječu se u SuperSport Drugoj NL, odnosno trećem rangu nacionalnog nogometa. Bjelovar je vodeći s 13 bodova nakon pet utakmica, dok je Mladost druga s bodom manje. Bjelovar svoje utakmice igra na novom Gradskom stadionu, a Mladost u Ždralovima, na također obnovljenom stadionu Brdo.

SuperSport Hrvatski nogometni kup, osmina finala:

Bjelovar - Dinamo
Mladost Ždralovi - Hajduk (30. listopada)
Bednja Beletinec - Rijeka
Dugopolje - Lokomotiva
Slavonija Požega - Osijek (22. listopada)
Varaždin - Gorica (14. studenoga)
Rudeš - Istra 1961 (30. listopada)
Šibenik - Slaven Belupo

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.