Perišić je deseti najplaćeniji u PSV-u. Evo koliko zarađuje

Foto: Profimedia

IVAN PERIŠIĆ (35) prošlog je tjedna službeno predstavljen kao novi nogometaš PSV-a. U nizozemski klub došao je kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s Hajdukom. Tjedan dana nakon što je Perišićev potpis realiziran, izašao je i podatak o njegovoj plaći u PSV-u.

Perišić je tek 10. najplaćeniji igrač PSV-a

Prema Capologyju, neslužbenom, ali najvjerodostojnijem izvoru za plaće igrača, Perišić ima godišnju bruto plaću od 980 tisuća eura, odnosno neto plaću od pola milijuna eura. Ugovor je potpisao do kraja ove sezone.

Perišić je tako tek deseti najplaćeniji igrač kluba iz Eindhovena, a 27. najplaćeniji igrač lige. Jednaku plaću ima i Luka Ivanušec u Feyenoordu. Usporedbe radi, Josip Šutalo u Ajaxu zarađuje 2.5 milijuna bruto po sezoni, čime je osmi najplaćeniji igrač u lige. Najplaćeniji igrač PSV-a je Sergino Dest, koji zarađuje 3.9 milijuna.

Najmanja plaća u zadnjih deset godina

Prema podacima dostupnim na Capologyju, Perišiću je ovo najmanja plaća u zadnjih deset godina. Dosad je najmanju imao u sezoni 2014./15., kada je u Wolfsburgu imao bruto plaću od 2.3 milijuna eura. U Tottenhamu je, pak, zarađivao preko 11 milijuna. Podataka iz Hajduka na Capologyju nema, ali klub je pri dolasku objavio da Perišić igra za jedan euro.

Podsjetimo, Perišić je za splitski klub odigrao je 12 službenih utakmica te u prošloj sezoni postigao jedan pogodak protiv Istre 1961 u Puli. Iz Hajduka je otišao prije mjesec dana. Ranije je u seniorskoj karijeri igrao za Sochaux, Roeselare, Club Brugge, Borussiju Dortmund, Wolfsburg, Inter, Bayern i Tottenham.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.