Insajder otkrio na koliko je godina Bjelica potpisao s Dinamom

Foto: EPA

NENAD BJELICA (53) spreman je postati trener Dinama, objavio je Nicolo Schira. Nogometni insajder time je otkrio da su riješeni svi problemi na Bjeličinom putu do novog mandata na klupi zagrebačkog kluba. Hrvatski stručnjak bi trebao potpisati ugovor do 2026. godine, tvrdi Schira.

Podsjetimo, Dinamo je tražio trenera otkako je prošli tjedan smijenio Sergeja Jakirovića, kojeg su posla koštale utakmice s Rijekom (1:1) i Hajdukom (0:1) u SuperSport HNL-u te katastrofalni poraz od Bayerna (9:2) u Ligi prvaka. Momčad je privremeno vodio donedavni pomoćnik Sandro Perković, pod čijim vodstvom je Dinamo doživio težak poraz od Slaven Belupa (4:1), a zatim u 1/16 finala SuperSport Hrvatskog kupa prošao niželigaša Banjole (1:3).

Tijekom Dinamove potrage za novim trenerom spominjala se nekolicina imena, poput Željka Sopića, Igora Jovićevića, Nike Kovača, pa i Vedrana Ćorluke, dok su posljednjih dana isplivala imena nekadašnjih nogometnih legendi, Nizozemca Ruuda Van Nistelrooya i Talijana Fabija Cannavara.

Bjelica je vodio Dinamo od 2018. do 2020.

Bjelica je kao igrač nastupao za Osijek, Albacete, Betis, Las Palmas, Kaiserslautern, Admiru Wacker i Kärnten. Prema podacima Transfermarkta, trenersku karijeru započeo je 2007. u Kärntenu, gdje je najprije bio trener i igrač, a zatim samo trener. U narednim godinama kao glavni trener vodio je Lustenau, WAC, bečku Austriju, Speziju, Lech Poznan, Dinamo, Osijek, Trabzonspor i Union Berlin.

Iako više nije bio na njegovoj klupi, Bjeličin ugovor s berlinskim klubom vrijedio je do 2026. godine, što znači da ga je morao raskinuti i tako se oprostiti s ostatkom njemačkog novca kako bi došao u Dinamo. Po svemu sudeći, to se i dogodilo.

Bjelica je u prvom mandatu vodio Dinamo od 15. svibnja 2018. do 16. travnja 2020. godine te s klubom osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, Kup i Superkup. Pritom je imao i zapažene europske uspjehe, odnosno bio je prvi trener nakon 50 godina koji je s klubom prezimio u Europi.

Prema podacima Transfermarkta, odradio je okruglih 100 utakmica na klupi Dinama. Upisao je 72 pobjede, 15 neriješenih rezultata i 13 poraza. Novi mandat na klupi Dinama otvara u izazovnom periodu, nakon brojnih uzastopnih poraza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.