Igrači Bodø/Glimta putovali autobusom 220 metara na utakmicu zbog UEFA-inog pravila

Foto: Profimedia

NORVEŠKI Bodø/Glimt pobijedio je Porto 3:2 u prvom kolu skupine Europa lige. Norvežani su uspjeli preokrenuti vodstvo Portugalaca. Porto je poveo u osmoj minuti golom Omorodiona, a domaćin je golovima Hogha u 15. te Haugea u 40. došao do 2:1 vodstva. U 62. minuti Hauge je zabio za 3:1, a Gul je u 90. postavio konačnih 3:2.

Vožnja od minutu

Uoči utakmice nogometaši Bodø/Glimta bili su primorani na jednu od najkraćih vožnja autobusom ikad. Naime, UEFA-ina pravila nalažu da momčad u europskim utakmicama mora stići zajedno u autobusu na utakmicu, i to zbog nositelja TV prava. Tako su nogometaši norveškog kluba krenuli u 17:05 klupskim autobusom sa stanice u Nordlandu, a minutu kasnije su bili ispred stadiona Aspmyra. Autobus je tako prešao udaljenost od 220 metara. Ovo je inače uobičajena praksa norveškog kluba kada igraju u Europi.

"U redu je. Rečeno nam je da tako moramo pa se ne trudimo to mijenjati. Parkiram automobil ispred autobusa, uđem u njega i spremim se za utakmicu, ali je malo smiješno", rekao je junak Hauge. Nekoliko igrača živi u blizini stadiona i nije im dozvoljeno doći na europske utakmice direktno na stadion, nego moraju doći svi zajedno autobusom. 

"Tako će uvijek biti"

"UEFA želi da zajedno dođemo na stadion i to će tako uvijek biti", rekao je klupski menadžer Truis Bjerke, koji je domaćin igračima koji ulaze u autobus. On im dijeli akreditacije koje igrači moraju imati kako bi ušli na stadion. Po pitanju odlaska sa stadiona, ne postoji obaveza da igrači zajedno napuste objekt.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.