Nijemci: Bjelica je ispočetka stabilizirao Union, ali nije bio popularan

Foto: EPA

NENAD BJELICA (53) je novi trener Dinama. Zagrebački klub danas bi ga trebao službeno predstaviti i plan je da u 18 sati odradi prvi trening s momčadi koja će u subotu u 20 sati na Maksimiru ugostiti Lokomotivu u osmome kolu SuperSport HNL-a. Hrvatski stručnjak je ranije tijekom trenerske karijere vodio Lustenau, WAC, bečku Austriju, Speziju, Lech Poznan, Dinamo, Osijek, Trabzonspor i Union Berlin.

Posljednji posao imao je u Unionu, koji je vodio od studenog 2023. do svibnja 2024. Njemačkog prvoligaša preuzeo je u teškoj situaciji, kada se borio za ostanak. Iako nije bio kriv za to što se Union nalazi na dnu ljestvice Bundeslige, smijenjen je nakon niza slabih rezultata. Ukupno je na klupi odradio 22 utakmice te je prosječno osvajao 1.09 bodova po utakmici.

Točnije, ostvario je šest pobjeda, šest neriješenih rezultata i deset poraza. Među ostalim, bile su tu dvije utakmice grupne faze Lige prvaka. U prvoj je remizirao s Bragom (1:1), a zatim u Berlinu izgubio od kasnijeg osvajača Reala (2:3). Trebala mu je pobjeda za prolazak u nokaut-fazu, vodio je 1:0 do 61. minute, no dva brza gola Joselua, a zatim i Danija Ceballosa u 89. izbacili su ga iz natjecanja.

Grafika: Sofascore

Berliner Zeitung: Odnos između Nenada Bjelice i Union Berlina nikada nije bio prava uspješna priča

Iako je dobio otkaz prošle sezone, njemački klub držao je Bjelicu na plaći kako mu ne bi morao isplatiti otpremninu. Na kraju je morao raskinuti taj ugovor kako bi došao u Dinamo. Berliner Zeitung također je objavio tekst u kojem je najavio Bjeličin povratak u Dinamo.

"Odnos između Nenada Bjelice i Union Berlina nikada nije bio prava uspješna priča. U početku je uspio stabilizirati Union u borbi za ispadanje, no Hrvat od samog početka nije bio popularan unutar momčadi i u dijelovima trenerskog tima", navodi njemački medij.

Berliner Zeitung navodi da se Bjelica uoči Božića 2023. godine posvađao s napadačem Sheraldom Beckerom, nakon čega je reprezentativac Surinama izbačen iz momčadi te više nikada nije za nju zaigrao. Union je nakon Bjeličina odlaska preuzeo trener juniora Marco Grote, pod čijim je vodstvom osiguran ostanak.

Danski stručnjak Bo Svenson trenutni je trener Uniona, koji se nakon četiri bundesligaška kola nalazi na šestome mjestu s osam bodova.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.