Dinamo predstavio Bjelicu

Foto: GNK Dinamo

NENAD BJELICA i službeno je predstavljen kao novi trener Dinama. S aktualnim hrvatskim prvakom potpisao je "višegodišnji" ugovor. Bjelica se tako vratio u klub koji je vodio od svibnja 2018. do travnja 2020. godine, a drugi debi na Dinamovoj klupi imat će u subotu protiv Lokomotive u osmom kolu SuperSport HNL-a.

Dinamovu prvu momčad od ovoga će četvrtka ponovno voditi trener Nenad Bjelica 💪🏻 Gotovo četiri i pol godine nakon...

Objavljuje GNK Dinamo ZagrebČetvrtak, 26. rujna 2024.

Iz Dinama je otišao prije gotovo četiri i pol godine

Bjelica je u prvom mandatu vodio Dinamo od 15. svibnja 2018. do 16. travnja 2020. godine te s klubom osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, Kup i Superkup. Pritom je imao i zapažene europske uspjehe. Dinama je otišao nakon sporazumnog raskida ugovora poslije sastanka koji je trajao tri i pol sata. Bjelica je imao ugovor još 15 mjeseci i trebao je u tom periodu zaraditi malo manje od dva milijuna eura.

Sukob Zdravka Mamića, šefa Dinama koji se od hrvatskog pravosuđa skriva u Međugorju, i Bjelice počeo je nakon šokantnog ispadanja hrvatskog prvaka iz Lige prvaka u posljednjim minutama utakmice protiv Šahtara, a kulminirao nakon što su Bjelica i igrači odbili rezanje plaća za vrijeme pandemije koronavirusa. 

Preuzima Dinamo u trenucima krize

Bjelica je u prvom mandatu osvojio dva naslova prvaka, kup te uspio prezimiti s Dinamom nakon 50 godina u Europi. Vodio je 99 utakmica i pobijedio u čak 71 posto njih. Sada preuzima klub u trenucima krize u Maksimiru.

Nakon remija s Rijekom te poraza od Hajduka, a onda i debakla od 9:2 kod Bayerna, Sergej Jakirović je smijenjen. Poslije toga je stigao i poraz 4:1 od Slaven Belupa. Dinamo je u srijedu u šesnaestini finala SuperSport Kupa pobijedio Banjole 3:1, a nedugo nakon toga je objavljeno da se jedan od najuspješnijih trenera u njegovoj povijesti vraća u klub.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.