VIDEO Ovako je Bjelica govorio o Dinamu kad je bio trener Osijeka

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

NENAD BJELICA (53) je novi trener Dinama. Bjelica je od svibnja bio nezaposlen, nakon što je prošle sezone dobio otkaz u Union Berlinu, a sada se vraća u klub koji je vodio od svibnja 2018. do travnja 2020. godine te s njim ostvario zapažene uspjehe u Hrvatskoj i Europi.

Bjelica je prije tri godine optužio Rijeku da je igrala "za korporaciju"

Ipak, Bjeličin odnos s Dinamom bio je poprilično turbulentan. Njegova suradnja s maksimirskim klubom naprasno je završila nakon što su on i igrači odbili rezanje plaća za vrijeme pandemije koronavirusa, a situacija se dodatno rasplamsala kada se Bjelica kao trener Osijeka borio za titulu protiv Dinama.

Počelo je kada je Osijek na Rujevici odigrao s Rijekom 0:0, poslije čega je procurila snimka Bjelice u svađi s Riječanima. "Igrali ste za korporaciju, a ne za sebe. Pi*** vam strinina, da vam pi*** strinina! Je*** vas korporacija! Bit ćete gladni kruha od korporacije, ja vam kažem! Samo kad vas više ne budu trebali. Sramota, sramota", govorio je. Taj video pogledajte OVDJE.

Nekoliko dana poslije te utakmice Bjelica je održao konferenciju za medije na kojoj je pojasnio svoje riječi. "Rekao sam da neće biti igrica, da vjerujem u sustav. Tako je kako je, moramo to prihvatiti. Vi ste novinari, pa znate što je kodeks. Mi smo klub, znamo što je klupski kodeks, što se objavljuje, što ne. To nek ide na čast onima kojima su objavili", izjavio je pa dodao:

"Mogu reći da nisam ni u jednom trenutku demantirao ništa što sam rekao. Stojim iza svake riječi, žao mi je zbog psovki. Psovke se govore u afektu. I danas na treningu kad igrač fula šansu pa opsuje... To su neke normalne stvari. Ali dobro, ako je najveći problem hrvatskog nogometa to što Bjelica psuje, onda to sad zna cijeli hrvatski nogomet, pa je sad meni malo lakše. Još je Bjelica napravio par dobrih stvari u hrvatskom nogometu, možda bi se o tome moglo pričati."

"Pa ljubavi, pa jel ti treba nešto?"

Bjelici je zasmetalo što je Rijeka u tom trenutku imala čak četiri posuđena igrača iz Dinama. Bili su to Sandro Kulenović, Ivan Nevistić, Luka Menalo i Daniel Štefulj. Upravo je na tu temu izgovorio i najupamćenije riječi s te presice, u kojima se dotaknuo Zdravka Mamića.

"Nema nikakve logike u tome da bilo koji klub u HNL-u ima toliko svojih igrača u nekome klubu. Bio sam dvije godine u sustavu Dinama, suvereno dvije titule osvojio, bez ikakve mrlje, bez ikakvih posudbi i kombinacija", govorio je pa nastavio:

"I sad kad se sjetim pitanja Zdravka Mamića, jedno stoput isto pitanje: 'Nenade, jel' ti nešto treba?'

Ja kažem: 'Ne treba mi ništa.'

'Pa ljubavi, pa jel ti treba nešto?'

Kažem: 'Ne treba mi, Zdravko, ništa, sve je pod kontrolom, vidiš da je 20 bodova prednosti.'

Sad razumijem poruku tog pitanja. Tada mi nije ništa trebalo. Sad vidim što se radi i kako se radi."

 

Tvrdio je da Dinamo ima monopol

"To što imamo ovdje u Hrvatskoj, to nigdje ne postoji, takav monopol jednog kluba", udario je tada Bjelica po svom bivšem klubu pa nastavio:

"Reći ćete mi bio si u tom klubu. U prvoj sezoni nismo imali nijednog igrača na posudbi. U drugoj sezoni po jedan igrač u četiri kluba, jedino u Lokomotivi dva igrača. Apsolutno sve regularno. U prvoj sezoni nismo imali nijednog igrača na posudbi. A osvojili smo prvenstvo s 25 bodova prednosti ispred drugog i 30 bodova prednosti ispred trećeg. Znači nijedan posuđeni igrač. U drugoj sezoni po jedan igrač u četiri kluba, samo u Lokomotivi po dva igrača. Sada imamo slučajeve da pojedini hrvatski klubovi imaju 4 posuđena igrača iz Dinama."

Također je poručio: "Prvenstvo je bilo regularno tamo do Nove godine. A onda su krenuli transferi, razmjene, posudbe, počele su se događati čudne stvari izvan terena o kojima ne želim pričati. Ali možda će doći trenutak da nešto kažem. Ne kao alibi, mi smo već ostvarili uspjeh i napravili što smo htjeli, nego jednostavno da se zna tko je tko u hrvatskom nogometu i kako stvari funkcioniraju. Kad bih rekao sve što znam i što bih mogao reći, ne bi bilo svima baš ugodno."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.