Pogledajte video kojim je Dinamo najavio povratak Bjelice

Screenshot: Instagram

NENAD BJELICA (53) je novi trener Dinama. Bjelica je od svibnja bio nezaposlen, nakon što je prošle sezone dobio otkaz u Union Berlinu. Bio je do jučer pod ugovorom s tim klubom. Nijemci su ga držali na plaći kako mu ne bi morali isplatiti otpremninu, no sada je i ta prepreka riješena. Bjelica je sjajno vodio Dinamo od 2018. do 2020. i pod njim je on postao respektabilan europski klub.

Dinamo je dogovorio sve detalje suradnje s Bjelicom, koji će na Maksimiru ubrzo potpisati ugovor, te je plan da već danas od 18 sati vodi trening. Prije nego što službeno predstavi svog novog-starog trenera, Dinamo je na društvenim mrežama objavio videozapis na kojemu se vide dva stolca pored novinarske lože na Maksimiru. Na tom je mjestu Bjelica prvi put sjedio tijekom utakmice s Benficom u osmini finala Europa lige 2019. godine jer je bio suspendiran.

Vodio je Dinamo dvije godine

Bjelica je u prvom mandatu vodio Dinamo od 15. svibnja 2018. do 16. travnja 2020. godine te s klubom osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, Kup i Superkup. Pritom je imao i zapažene europske uspjehe. Iz Dinama je otišao 16. travnja 2020. godine. Ugovor je tada sporazumno raskinut nakon sastanka koji je trajao tri i pol sata. Bjelica je imao ugovor još 15 mjeseci i trebao je u tom periodu zaraditi malo manje od dva milijuna eura.

Sukob Zdravka Mamića, šefa Dinama koji se od hrvatskog pravosuđa skriva u Međugorju, i Bjelice počeo je nakon šokantnog ispadanja hrvatskog prvaka iz Lige prvaka u posljednjim minutama utakmice protiv Šahtara, a kulminirao nakon što su Bjelica i igrači odbili rezanje plaća za vrijeme pandemije koronavirusa. 

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.