Pogledajte prvi trening Dinama pod Bjelicom

Foto: Mario Beljo/GNK Dinamo

NENAD BJELICA (53) odradio je prvi trening s Dinamom nakon što je danas započeo drugi mandat na njegovoj klupi. Među ostalim, hrvatski stručnjak okupio je igrače u krug, zajedno sa svojim suradnicima, te održao govor, nakon čega su uslijedile razne vježbe.

Podsjetimo, Dinamo je tražio trenera otkako je prošli tjedan smijenio Sergeja Jakirovića, kojeg su posla koštale utakmice s Rijekom (1:1) i Hajdukom (0:1) u SuperSport HNL-u te katastrofalni poraz od Bayerna (9:2) u Ligi prvaka. Momčad je privremeno vodio Sandro Perković, pod čijim vodstvom je Dinamo doživio težak poraz od Slaven Belupa (4:1), a zatim u 1/16 finala SuperSport Hrvatskog kupa prošao niželigaša Banjole (1:3).

Dinamo će u subotu u 20 sati na stadionu Maksimir igrati protiv Lokomotive u osmome kole SuperSport HNL-a, dok ga u srijedu, 2. listopada očekuje domaći susret s Monacom u drugom kolu Lige prvaka.

 

Bjelica: Problem momčadi je više psihološki

Bjelica je s Dinamom potpisao ugovor do 2026. godine. Doznajemo da bi trebao imati 20-ak posto manju plaću u odnosu na prvi mandat odrađen od 2018. do 2020. godine, odnosno da bi to trebao biti iznos nešto veći od milijun eura po sezoni.

"Problem momčadi je više psihološki, a na tome se u razgovoru s igračima može puno napraviti. Fizički, taktički i tehnički ne možete puno promijeniti u tako kratkom roku. Moramo vratiti samopouzdanje igračima.

Dinamo ima vrlo kvalitetnu, jako dobro posloženu, dupliranu i tripliranu momčad na svim pozicijama, praktički 26-27 igrača od kojih svaki može biti važan dio momčadi. Na psihološkom planu ćemo raditi do Lokomotive, a onda se fokusirati na sljedeću utakmicu", rekao je Bjelica u prvom intervjuu nakon dolaska u Dinamo.

Prvi mandat u Dinamo bio je jako uspješan

Bjelica je kao igrač nastupao za Osijek, Albacete, Betis, Las Palmas, Kaiserslautern, Admiru Wacker i Kärnten. Prema podacima Transfermarkta, trenersku karijeru započeo je 2007. u Kärntenu, gdje je najprije bio trener i igrač, a zatim samo trener. U narednim godinama kao glavni trener vodio je Lustenau, WAC, bečku Austriju, Speziju, Lech Poznan, Dinamo, Osijek, Trabzonspor i Union Berlin.

Bjelica je u prvom mandatu vodio Dinamo od 15. svibnja 2018. do 16. travnja 2020. godine te s klubom osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, Kup i Superkup. Pritom je imao i zapažene europske uspjehe, odnosno bio je prvi trener nakon 50 godina koji je s klubom prezimio u Europi.

Prema podacima Transfermarkta, odradio je okruglih 100 utakmica na klupi Dinama. Upisao je 72 pobjede, 15 neriješenih rezultata i 13 poraza. Novi mandat na klupi Dinama otvara u izazovnom periodu, nakon remija s Rijekom (1:1), poraza od Hajduka (0:1), Bayerna (9:2) i Slaven Belupa (4:1) te pobjede nad niželigašem u SuperSport Hrvatskom kupu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.