Federer o Sinnerovom padu na doping-testu: Postoji pitanje koje traži odgovor

Foto: EPA

ROGER FEDERER zatražen je za komentar dopinškog skandala s kojim je povezan danas najbolji tenisač svijeta Jannik Sinner. Teniska legenda smatra da Talijan nije posegnuo za nedozvoljenim supstancama, ali pita se kako je moguće da je imao povlašten tretman u tom skandalu.

Podsjetimo, prvi igrač ATP ljestvice u ožujku je pao na doping-testu. U krvi mu je bila pronađena niska, ali i dalje nedozvoljena količina klostebola, steroida koji se često koristi za izgradnju mišićne mase. Kada mu je nakon osam dana uzet drugi uzorak, Sinner je i dalje bio pozitivan.

Kriv je fizioterapeut?

Automatski je bio suspendiran, ali se uspješno žalio i mogao je nastaviti igrati. Agencija ITIA (The International Tennis Integrity Agency) utvrdila je kako je Sinnerovu krv nenamjerno kontaminirao Giacomo Naldi, njegov fizioterapeut.

Naldi je imao posjekotinu na ruci koju je sanirao sprejem kupljenim u ljekarni, a takvi sprejevi često sadržavaju male količine klostebola. Naldi je rukama na kojima je tog steroida bilo u tragovima tretirao Sinnera i tako ga kontaminirao. Nezavisna komisija oslobodila je Sinnera krivnje.

Federer: Ne želimo takve vijesti u tenisu

Federer, dugo najbolji tenisač svijeta, za mnoge i najbolji svih vremena, ovako je prokomentirao slučaj:

"Takve vijesti ne želimo vidjeti u našem sportu, bez obzira na to je li on nešto napravio ili ne. Ili bilo koji igrač. Ne treba nam ta buka. Shvaćam frustraciju. Je li imao jednak tretman kao drugi? Sve se svodi na to. Uglavnom svi smatramo da nije ništa napravio."

"Ali nedosljednost, da on nije bio suspendiran dok oni nisu bili 100 posto sigurni što se događa, mislim da je to pitanje na koje treba odgovoriti", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.