Francuski reprezentativac i dalje nema klub. Za sve je kriva njegova majka

Foto: EPA

ADRIEN RABIOT (29) i dalje nema klub. Francuski reprezentativac slobodan je igrač nakon što mu je istekao ugovor s Juventusom ovoga ljeta. Rabiot je u torinskom klubu proveo pet godina, a posljednjih je sezona bio jedan od najboljih veznjaka Serie A. Bio je u užim planovima izbornika Didiera Deschampsa u reprezentaciji, no sada je daleko od svojih najboljih izdanja.

Rabiotovu karijeru vodi majka Veronique, koja je ujedno njegova menadžerica. Njezina pojava u nogometnom svijetu je vrlo kontroverzna zbog načina pregovaranja. Veronique za svoga sina uvijek traži veliku plaću kada dođe do pregovora i zbog toga mnogi klubovi brzo odustanu od dovođenja Rabiota.

Ostao i bez Lige prvaka

On je u karijeri igrao za PSG i Toulouse, a iz pariškog je kluba prije pet godina otišao po isteku ugovora. Veronique se ni tada nije uspjela dogovoriti s Parižanima, a ovoga ljeta Juventus je Rabiotu navodno nudio oko sedam milijuna eura po sezoni za nastavak suradnje. Veronique je tražila veću plaću, no Talijani su ga odlučili pustiti bez odštete. 

Inter, Liverpool i Manchester United navodno su bili zainteresirani za Rabiota ovoga ljeta, no nije bilo ozbiljnijih pregovora. Rabiot tako u novu sezonu ulazi bez kluba i prilike da nastupa u jesenskom dijelu Lige prvaka jer je rok za registraciju istekao. Prema Transfermarktu vrijedi 35 milijuna eura. S Francuskom je 2022. bio srebrni na Svjetskom prvenstvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.