Osijek ga je doveo iz Dinama kao zadnjeg veznog. Sad je petim golom spriječio debakl

Screenshot: NK Osijek

OSIJEK je uz puno muke prošao u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog kupa. Na gostovanju u Velikoj kod četvrtoligaša Slavonije iz Požege pobijedio je 2:1, s time da je gubio sve do 84. minute. Dominirala je momčad trenera Federica Coppitellija, ali je brojne promašene prilike u 61. minuti kaznio Tvrtko Janković na asistenciju Mateja Martinovića.

Požežani su energetski pali u završnici, a Osijek je dolazio u sve bolje prilike te na kraju brzinski okrenuo rezultat. Prvo je Filip Živković nakon kornera u 84. minuti glavom zabio za 1:1, da bi Marko Soldo već u idućoj minuti preciznim udarcem izvana pogodio za pobjedu.

Upravo je Soldo, veznjak koji je ljetos stigao iz Dinama za 400 tisuća eura, dao izjavu za službenu klupsku stranicu. "Rekao bih da smo katastrofalno ušli u utakmicu i drugo poluvrijeme. Nismo bili pravi, nismo pokazali razliku da smo mi prva liga, a oni treća ili četvrta. Loša utakmica cijele ekipe. Najbitniji je prolaz", rekao je Soldo.

Soldo nakon | Slavonija - Osijek

Soldo nakon još jednog pogotka i prolaska u četvrtfinale! 💬

Objavljuje NK Osijek u Utorak, 22. listopada 2024.

Soldo je kao zadnji vezni najbolji strijelac Osijeka u sezoni

"Njihov se golman razbranio, ne znam koliko je zicera obranio. Uvijek se u ovakvim utakmicama poklopi da strepimo, kao što smo danas strepili. Najvažnije je da smo prošli", dodao je Soldo i naglasio kako je bilo lijepo igrati, a uvjeti odlični.

"Nisam tip od nervoze i straha, treba biti strpljiv. Uvijek postoje dijelovi utakmice u kojima se strepi. U tim trenucima treba biti pametan i postaviti se da ne primimo  gol. Nažalost, mi u takvim situacijama najčešće primimo gol. Nekad se uspijemo vratiti, kao što smo danas. Najbitnija je pobjeda", nastavio je Soldo, koji je sada, kao defenzivni vezni, s pet golova najbolji klupski strijelac u sezoni.

"Ne mogu reći da sam o tome razmišljao, došao sam kao zadnji vezni, a ne desetka ili osmica. Došao sam kao zadnji vezni, ali kažem, mogu igrati kao osmica i desetka. Danas sam opet zabio, sretan sam zbog toga. U idućoj utakmici igramo protiv Dinama, vrhunske ekipe, dat ćemo sve od sebe da uzmemo bodove. Sigurno će biti istrošeni zbog utakmice s jakim protivnikom (Salzburg u Ligi prvaka, op. a.)", zaključio je Soldo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.