Ngannou želi borbu protiv najboljeg hrvatskog teškaša: Zašto ne?

Foto: Profimedia

FRANCIS NGANNOU (38) nokautirao je Renana Ferreiru (34) u glavnoj borbi teške kategorije PFL-ove priredbe održane pod nazivom Bitka divova u Saudijskoj Arabiji. Kameruncu Ngannouu to je bio povratnički MMA meč nakon što je odradio uzastopne boksačke borbe s Tysonom Furyjem i Anthonyjem Joshuom, u kojima je izgubio i zaradio milijune eura.

Hrvatski MMA borac Ante Delija (34) bio je zamjenski borac za taj meč. S obzirom na to da Ngannou ni Ferreira nisu odustali, Delija nije dobio priliku ući u kavez, već je iz publike pratio brutalnu pobjedu Predatora. Međutim to bi se uskoro moglo promijeniti. Ngannou je gostovao u emisiji Ariela Helwanija, poznatog novinara koji prati borilačke sportove.

Među ostalim, govorili su o idućoj Kamerunčevoj borbi, u kojoj bi upravo Delija mogao biti suparnik. Na pitanje postoji li ijedno dovoljno veliko i zanimljivo ime u MMA svijetu koje bi se borilo s Ngannouom, Predator je odgovorio: "U PFL-u ima nekoliko imena. Ante Delija je posljednji koji je pobijedio Ferreiru, on je još u PFL-u."

Helwani je ponovno pitao Ngannoua je li zainteresiran za tu borbu. "Delija je bio rezerva za ovu borbu. Pa zašto ne?" pitao se Ngannou i tako najavio mogući spektakl s hrvatskim borcem.

Podsjetimo, Delija je u studenom 2022. godine pobijedio u finalu PFL-ovog turnira i osvojio nagradu od milijun dolara. Najbolji hrvatski teškaš tada je slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi protiv Brazilca Matheusa Scheffela. To mu nije bilo prvo finale, već drugo nakon što je u listopadu 2021. izgubio od Brune Cappelozze i ostao za korak prekratak.

Ngannou je bio prvak teške kategorije UFC-a, koji je napustio nakon neuspješnih pregovora o novom ugovoru. Prošle godine dogovorio je suradnju s PFL-om, potom odradio prva dva boksačka meča u životu, u kojima je izgubio od Furyja i Joshue, a zatim se MMA-u vratio slavljem nad Ferreirom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.