Laporta: Moram otkriti što je Lewandowski napravio. Ponudio je da mu smanjimo plaću

Foto: Profimedia

BARCELONU su godine velike rastrošnosti dovele nadomak bankrota i sada djeluje pod jakim financijskim restrikcijama koje joj je nametnula La Liga. Barcelona smije trošiti onoliko koliko zaradi te registrirati onoliko igrača koliko joj je dozvoljeno limitiranim budžetom za plaće. Zato isprva nije mogla registrirati Danija Olma nakon što ga je dovela iz Leipziga za 55 milijuna eura, kao ni još nekoliko igrača. Olmo je upao u momčad tek nakon što se teže ozlijedio Andreas Christensen, pa je on odjavljen, a Olmo prijavljen.  

Joan Laporta, predsjednik Barcelone, otkrio je tko mu je u toj situaciji ponudio pomoć: "Lewandowski. Moram ga posebno spomenuti. Pokazao je koliko je predan klubu. Kada je čuo da moramo uložiti dodatni trud kako bismo zadovoljili pravila financijskog fair playa i tako mogli registrirati igrače, rekao nam je da bi on mogao dobivati manju plaću da pomogne klubu." Plaća Lewandowskog je inače ogromna, za ovu sezonu njen bruto iznos je 33 milijuna eura. 

Slavnog, ali i vremešnog (36 godina) golgetera je Barcelona prije dvije godine kupila od Bayerna uz odštetu od 45 milijuna eura. Od tada je za Barcu odigrao 99 utakmica, postigao 63 gola i namjestio ih 18. U novu sezonu sjajno je ušao, s četiri gola u isto toliko utakmica i pobjeda. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.