Mario Pašalić: Bilo je super kod Pape. Nabacio je i koju bazu

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija u Rijeci se priprema za nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Desetog dana priprema na Rujevici je održana redovita press-konferencija, na kojoj je o svojim očekivanjima na Euru i ostalim temama govorio hrvatski reprezentativac i osvajač Europa lige s Atalantom Mario Pašalić.

Papa Franjo primio je jutros u Vatikanu vodstvo i igrače hrvatske nogometne reprezentacije. Na početku audijencije papa Franjo je reprezentaciji čestitao na osvajanju trećeg mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2022. u Kataru. Hrvatskoj reprezentaciji poručio je da, igrajući nogomet, ima čast predstavljati svoj narod, a Pašalić je prvo podijelio dojmove s tog susreta:

"Bilo je super kod Pape. Jedna lijepa prilika za sve. Ostavio je super dojam. Bilo je zaista jako lijepo i opušteno, a ne samo formalno. Nabacio je koju "bazu". Poseban osjećaj za mene, a vjerujem i za cijelu reprezentaciju. Dosta je upoznat s nogometom. Prati ga, ali Argentinac je pa ne čudi. Rekao nam je da bi mogli osvojiti zlato nakon srebra i bronce, a nadam se da će biti onako kako predviđa."

"Imali smo dominantan europski put s Atalantom"

Pašalić iza sebe ima sjajnu klupsku sezonu u kojoj je osvojio Europa ligu pobijedivši u finalu do tada nepobjedivi Bayer Leverkusen 3:0, a on je ovako komentirao taj veliki uspjeh: "Finale je bilo kruna cijele sezone. Ali taj europski put je zaista bio dominantan i zaslužili smo osvojiti. Izbacili smo Sporting koji je sada prvak Portugala, pobijedili Liverpool 3:0 na Anfieldu, pa izbacili Marseille. Za mene i za klub je to veliki uspjeh. Ipak je to prvi europski trofej u povijesti kluba. Bilo je lijepo biti igrač Atalante."

Komentirao je suigrače iz kluba s kojima će se sučeliti na Euru: "Poznajem Berata Djimsitja, kapetana Albanije jako dobro. Skupa smo od početka u Atalanti. Ove sezone posebno je dobro nastupao. Bio je stožerni igrač s najviše minuta. Jako dobar stoper. Gianluca Scamacca je došao iz West Hama. Tražio se prvi dio sezone, mučio, ali drugi dio je bio sjajan. Snažan je, bit će velika prijetnja na Euru."

"Očekujem tešku utakmicu protiv Portugala"

O zdravstvenom stanju i atmosferi u reprezentaciji je rekao: "Svi su u redu. Živi i zdravi. Imali smo nekakve fešte, slavljeničke torte. Sve je prošlo u savršenom tonu. Imamo važnu utakmicu protiv Portugala. Izbornik će dobiti odgovore ako ih traži pa putujemo u Njemačku."

Hrvatska igra protiv Portugala u subotu u Lisabonu, a Pašalić je najavio dvoboj: "Očekujemo tešku utakmicu. Oni su nezgodan protivnik kroz povijest kojeg nikad nismo pobijedili. Nadam se da će biti lijepa prilika i za to. Pripremna je utakmica i dobro će nam doći za Španjolsku da vidimo na čemu smo i što treba korigirati."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.