Mlađe juniorke Hrvatske bez poraza do četvrtfinala Svjetskog prvenstva

Foto: Sasa Pahic Szabo / kolektiff

HRVATSKA mlađa juniorska ženska rukometna reprezentacija igrat će protiv Danske u četvrtfinalu 10. Svjetskog prvenstva kojem je domaćin Kina. Ta je reprezentacija u posljednjem susretu skupine 3 poražena od Mađarske 27:25 i s našom reprezentacijom, koja je bila pobjednik skupine 2, odlučivat će o ulasku među četiri najbolje reprezentacije svijeta.   

Hrvatska je do četvrtzavršnice stigla bez poraza. U prvom krugu pobijedila je Nigeriju 31:11, Angolu 30:14 te igrala neodlučeno s Crnom Gorom 18:18. U drugom dijelu natjecanja pobijedila je Srbiju 20:17 te Švedsku 24:19. Na svjetskim prvenstvima bila je do Kine pet puta i samo jedanput je uspjela ući u četvrtfinale. Bilo je to 2016. godine u Slovačkoj, kada je u četvrtzavršnici poražena upravo od Danske 30:20 te je na kraju osvojila 8. mjesto.

Četvrtfinale se igra u četvrtak u 12:15

Danska je ostvarila četiri pobjede na ovom natjecanju. U prvoj fazi po skupinama redom su padale reprezentacije Tajvana 47:13, Grenlanda 42:8 te Kine 28:22. U drugom krugu Dankinje su pobijedile Norvešku 29:25, da bi danas doživjele prvi poraz od Mađarske 25:27. Inače, ta je ekipa do sada osvojila dva zlata, dva srebra i dvije bronce na svjetskim prvenstvima. Tu su još i dva šesta mjesta.

Četvrtfinale protiv Danske na rasporedu je u četvrtak u 12:15 po našem vremenu, a možete ga gledati na IHF Competitions YouTube kanalu uživo. Ostali parovi četvrtzavršnice su: Mađarska - Srbija, Francuska - Njemačka te Španjolska - Japan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.