Osijek doveo već četvrtog igrača u danu

Foto: NK Osijek

OSIJEK je putem službenih stranica potvrdio već četvrti transfer danas. U Slavoniju je iz nizozemskog AZ Alkmaara stigao 22-godišnji krilni napadač Ricuenio Kewal. Rođen je 6. lipnja 2002. u Amsterdamu, a porijeklo vuče sa Surinama. Dešnjak je koji igra na desnom krilu, a prema Transfermarktu vrijedi 400 tisuća eura.

Visok je 175 centimetara i ima dva nastupa za U-16 reprezentaciju Nizozemske. Ranije danas Osijek je objavio da je doveo Luku Jelenića iz Varaždina, Marka Soldu iz Dinama i Pedra Limu iz Palmeirasa. Kewal je postao prvi Nizozemac u povijesti Osijeka.

Istekao mu ugovor

Po dolasku u klub je rekao: "Uvijek od sebe dajem svoj maksimum i svakim danom pokušavam biti bolji. Mislim da jedino tako mogu napredovati, što mi je velika želja jer sam mlad igrač. Naravno, volim zabijati golove, to je uvijek važno u nogometu, ali isto tako mi je drago kada mogu pomoći momčadi svojim asistencijama. Da, mogao bih reći da sam bio zadovoljan svojim učinkom u AZ-u. Mislim da imam brzinu i dobre tehničke karakteristike i želim to pokazati i u novoj sredini."

U AZ-u nije dobio prvu ekipu, ali ima seniorsko iskustvo iz druge ekipe koja se natječe u drugoligaškom društvu, tamo je prošle sezone zabio šest golova i pridodao sedam asistencija. Ovog ljeta istekao mu je ugovor i u Osijek je stigao kao slobodan igrač.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.