Perišićeva ponoćna objava. Oglasio se bez riječi

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

POLEMIKE je izazvala odluka Zlatka Dalića da za važne utakmice Lige nacija protiv Portugala sutra i tri dana kasnije protiv Poljske pozove Ivana Perišića (35). Naime, on je nakon naprasnog raskida s Hajdukom bez kluba i van forme. Mnogi Daliću zamjeraju što ga je usprkos tome zvao. Izbornik je to ovako obrazložio:

"Savez i reprezentacija neće zaboraviti i podrediti što je napravio za reprezentaciju. Moja obveza kao izbornika je da mu pomognemo da se vrati. Ima moju punu podršku, bit će opet nositelj reprezentacije. Razgovarao sam s njim, imam mu obvezu pomoći. Da se što prije vrati u formu, ja neću komentirati što se događalo u klubu, on je jedan od najvećih naših igrača."

Poruka nakon dulje vremena i bez riječi

Perišić se oglasio na društvenim mrežama nakon dulje vremena, i to bez riječi. Kasno sinoć je uz fotografije s treninga reprezentacije stavio tri emotikona - srce, loptu i hrvatsku zastavu. Podsjećamo, prije tri tjedna je Hajdukov sportski direktor Nikola Kalinić objavio da Perišić odlazi iz kluba, u koji je došao zimus teško ozlijeđen na posudbu iz Tottenhama.

Razlozi su sukob s trenerom Gennarom Gattusom, koji je Perišića zbog nediscipline odstranio iz momčadi pred utakmicu s Lokomotivom te to što je zatim Talijan objavio da je Perišić tri tjedna prije toga došao do njega i rekao mu da želi otići iz Hajduka. Na to je uslijedio val ogorčenja navijača prema Perišiću, koji je nakon prijetnji i uvreda odlučio otići.

Platio je Hajduku da ode samo pola godine nakon što je došao

To je napravio tako da Hajduku plaća 200 tisuća eura za raskid ugovora. Perišić je naime po isteku posudbe iz Tottenhama te nakon završetka prošle sezone potpisao ugovor s Hajdukom do kraja ove sezone. Ali u ugovoru potpisanom početkom srpnja bila je klauzula da može otići niti dva mjeseca kasnije.

Točnije, ako netko za njega od 29. rujna do 5. kolovoza plati samo 200 tisuća eura. Kako se nijedan klub nije javio, navedeni iznos je platio sam. Od tada je bez kluba. Talijanski insajderi su ga zadnjeg dana prijelaznog roka, prije šest dana, povezivali s Monzom, Genoom i Comom, ali još nema kluba. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.