Poljski novinar: Dinamo je pustio igrača kojeg je danas mogao prodati za 20 mil. eura

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

ANTE CRNAC (20), krilni napadač hrvatske U-21 reprezentacije, karijeru će nastaviti u engleskom Championshipu. Norwich će njegov dolazak iz poljskog Rakowa platiti 11 milijuna eura. Ovo je rekordni transfer u povijesti Rakowa, koji je dosad igrača prodao za najviše pet milijuna eura. Crnac je tema u poljskom nogometu, a danas je tamošnji novinar Lukasz Gikiewicz rekao da je Dinamo pogriješio s napadačem, kojeg je trebao zadržati dok je bio mlađi.

"Ante Crnac je najveća Dinamova greška. Pustili su ga, nisu ga prepoznali. Razgovarao sam s jednim trenerom s Dinamove akademije i kaže mi da mu ne bi bio dao ni pet posto šanse da će se razviti u igrača kakav je danas. Možda će nas iznenaditi tih 11 milijuna eura, ali da igra za Dinamo, on bi danas vrijedio 15-20 milijuna eura", rekao je poljski analitičar za Meczyki.

Prošao sve uzraste na Dinamovoj akademiji

Crnac, tada još tinejdžer, na početku prošle sezone napustio je Slaven Belupo i za 1.3 milijuna eura otišao u poljski klub. Krilni napadač u Koprivnicu je stigao u siječnju 2022. i od tada upisao 56 nastupa u dresu Slavena. Ukupno je postigao 11 pogodaka i upisao dvije asistencije prije transfera u Poljsku.

Za Rakow je skupio 40 nastupa, zabio devet i asistirao za šest golova te privukao interes engleskog kluba. Prije profesionalne karijere prošao je sve uzrasne kategorije u hrvatskim reprezentacijama do U-21 razine, kao 10-godišnjak je stigao u Dinamo.

U prvoj momčadi nikad nije dobio priliku i 2022. postao je član koprivničkog prvoligaša. Za hrvatsku U-21 reprezentaciju ima četiri nastupa, a novi izbornik Ivica Olić jučer mu je uputio poziv za predstojeće utakmice u rujnu protiv Farskih otoka i Portugala u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.