EL CLASICO

Pred nama je najdramatičniji El Clasico ikad. Evo zašto

Foto: Getty Images

U SRIJEDU od 20 sati igra se prvi ovosezonski El Clasico. Utakmica se trebala odigrati još 26. listopada, ali odgođena je zbog prosvjeda i nereda u Kataloniji.

Barcelona i Real Madrid potpuno su izjednačeni prema broju ligaških pobjeda u povijesti najvećeg španjolskog i jednog od najvećih svjetskih derbija. U dosadašnjih 178 Clasica u španjolskom prvenstvu svaka je momčad pobijedila po 72 puta, 34 puta bilo je neodlučeno, a Barca ima neznatno bolju gol-razliku 288:286.

Ukupno gledajući, u svim službenim natjecanjima sastali su se 242 puta, Barcelona ima jednu pobjedu više (96:95), 51 susret završio je bez pobjednika, a Madriđani imaju bolju gol-razliku (403:399).

Osim zbog takve nevjerojatne izjednačenosti, ovo bi mogao biti najdramatičniji El Clasico u posljednje vrijeme iz brojnih drugih razloga, a Marca ih je pronašla pet.

1. Ponovno prijete separatisti

Ovaj se Clasico trebao igrati još 26. listopada, ali je odgođen zbog prosvjeda i nereda u Kataloniji u tom razdoblju. Prijetnje su ponovno prisutne nakon što su razne separatističke skupine okupile već 20.000 ljudi za prosvjed u kojem će pokušati zaustaviti autobus Real Madrida na putu za stadion. Iz Reala su već najavili da momčad neće ni izaći iz aviona ako joj ne bude zajamčena potpuna sigurnost.

2. Barca je bijesna na suce

Igrači, treneri, uprava i mediji skloni Barceloni bili su bijesni zbog odluke suca Javiera Alberole Rojasa da ne dosudi jedanaesterac zbog navodnog prekršaja na Gerardu Pique u posljednjim trenucima subotnjeg remija s Real Sociedadom (2:2). 

Štoviše, Barcelona je poslala prosvjedno pismo Savezu, ponajviše zato što sudac nije u pomoć pozvao VAR kako bi provjerio sporni kontakt Llorentea i Piquea.

3. Real ne voli suca

Iako se nijedan klub nije posebno bunio, u Realu nisu sretni jer će El Clasico voditi Alejandro Hernandez. Sudac s Kanara u međusobnim je okršajima ova dva diva znao isključiti Sergia Ramosa, a poništio je Baleov gol zbog navodnog prekršaja na Albi. Na posljednjem Clasicu koji je sudio predvidio je prekršaj Luisa Suareza na Varaneu...

4. Prošlogodišnje poniženje

Prošlo je tek nešto više od godinu dana otkad je Barcelona pobijedila Real na Camp Nouu 5:1, nakon čega je Jolen Lopetegui dobio otkaz. Iako je bila bez Messija, Barcelona je razbila rivala u drugom poluvremenu, a nedugo zatim ga i izbacila u polufinalu Kupa kralja.

5. Piqueovi komentari

Nedavno su objavljeni isječci iz Barcelonina dokumentarca "Dan utakmice" koji prikazuju Gerarda Piquea kako se ruga Realu nakon što ga je Barca izbacila iz kupa u Madridu.

"Više nije ni smiješno ovdje pobijediti 3:0, 4:0, 5:0", rekao je tada Pique i razljutio navijače Reala, koji mu još nisu oprostili.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.