Real ga je platio 63 mil. eura i pustio besplatno. U Milanu je doživio novi udarac

Foto: EPA

TALIJANSKI mediji otkrili su popis igrača na koje će Milan računati u utakmicama Lige prvaka. Jednu od njih će, podsjetimo, igrati i na stadionu u Maksimiru protiv Dinama, 29. siječnja sljedeće godine. Na tom popisu nema Luke Jovića. Trener momčadi Paulo Fonseca nekoć velikog talenta svjetskog nogometa nije uvrstio na taj popis. Talijanski mediji navode da to i nije veliko čudo, nakon što je Milan u završnici prijelaznog roka na posudbu iz Rome doveo Tammyja Abrahama.

Jović je u ovoj sezoni odigrao 60 minuta utakmice protiv Torina, četiri minute protiv Parme, a protiv Lazija nije nastupio zbog boli u leđima. Gol nije postigao, a nije uspio niti asistirati.

Realov promašaj

Podsjetimo, Jović je 2019. došao u Real Madrid iz Eintrachta kao 21-godišnjak uz odštetu od 63 milijuna eura. To je značilo da je mladi srpski napadač tada postao sedmi najskuplji igrač u povijesti najvećeg kluba, i to nakon samo jedne sjajne sezone u vrhunskom nogometu.

Real je za Jovića platio 18 milijuna višu odštetu nego za Viniciusa Juniora, koji je sezonu ranije došao u klub. Luka Modrić, Karim Benzema, Thibaut Courtois, Xabi Alonso i Angel Di Maria koštali su Real oko 35 milijuna eura svaki. Za Real je odigrao 51 utakmicu i zabio tek tri gola.

Na kraju je Real u rujnu 2022. pustio Jovića u Fiorentinu, i to besplatno, bez odštete, a samo godinu kasnije besplatno je stigao i u Milan. U 32 utakmice za velikana sa San Sira postigao je devet golova.

Milanov popis za Ligu prvaka, prema talijanskim medijima:

Vratari: Maignan, Terracciano, Sportiello
Braniči: Calabria, Theo Hernandez, Emerson Royal, Tomori, Thiaw, Pavlović, Gabbia
Veznjaci: Bennacer, Loftus-Cheek, Reijnders, Fofana, Musah
Napadači: Morata, Leao, Pulisic, Okafor, Chukwueze, Abraham.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.