Real na penale prošao u finale Superkupa. Modrić ušao i zabio u raspucavanju

Foto: Profimedia

U POLUFINALU španjolskog Superkupa u saudijskoj Džedi Real Madrid je s 5:4 u penalima pobijedio Valenciju nakon što je prvih 120 minuta igre završeno rezultatom 1:1. Luka Modrić ušao je u drugom dijelu i zabio je gol u raspucavanju, a Real će u finalu igrati protiv boljeg iz utakmice Barcelone i Betisa.

Bio je ovo i okršaj sunarodnjaka i starih znanaca Carla Ancelottija i Gennara Gattusa koji su kao trener i igrač uspješno surađivali u Milanu. Ancelotti je kao trener Milana dva puta bio prvak Europe, a Gattuso je tada bio čuveni osigurač u veznom redu punom zvijezdi.

Španjolci prodali Superkup Saudijskoj Arabiji

Podsjetimo, vodstvo LaLige je Saudijcima prodalo pravo na domaćinstvo španjolskog Superkupa na 10 godina, a u paketu vrijednom pola milijarde eura su i unosna TV prava, čiju vrijednost svakako podiže činjenica da je ovo jedan od rijetkih superkupova koji se igra u formatu od čak četiri ekipe.

Većina misli da se radi o nepotrebnom podizanju broja utakmica, a protiv prodaje Superkupa u Španjolskoj su žestoko prosvjedovali navijači, pa čak i sami igrači, ali čini se kako će se prvaci i viceprvaci LaLige i Kupa Kralja i dalje sastajati na utakmicama u Arabiji. 

Modrić ušao zbog ozljede suigrača

Real je u današnjoj utakmici prvi došao u vodstvo. Aktualni dobitnik Zlatne lopte Karim Benzema u 39. minuti pravodobno je utrčao na sjajnu dubinsku loptu Edera Militaa, a Valencijin branič Eray Comert srušio ga je s leđa u kaznenom prostoru. 

Francuz je sam stavio loptu na bijelu točku i gruzijskog golmana Giorgija Mamardashvilija mirnim je udarcem poslao u drugu stranu. Na poluvremenu utakmice Eduardo Camavinga je prijavio ozljedu pa je u igru ušao Luka Modrić. Valencia je do izjednačenja došla već u prvom napadu drugog dijela. Desni bočni Toni Lato poslao je sjajan dalekometni centaršut na drugu stativu, a Samuel Lino je preciznim udarcem matirao Thibauta Courtoisa. 

KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ LINOV GOL

Nakon što su produžeci protekli bez golova s obje strane, izvodili su se penali. Kod Reala su bili precizni Benzema, Modrić, Toni Kroos i Marco Asensio. Kod Valencije su zabili Edison Cavani, Ilaix Moriba i Hugo Guillamon, ali raspucavanje je presudio promašaj Comerta i Curtois koji je obranio udarac Josea Gaye. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.