Rukometaši Zagreba pobijedili moćni Kiel

Foto: RK Zagreb

RUKOMETAŠI Zagreba odigrali su i drugu prijateljsku utakmicu u sklopu drugog dijela ljetnih priprema. Iz sportskog centra Draš u Mariboru otputovali su hrvatski rukometni prvaci u Graz, gdje su u pripremnom prijateljskom susretu odmjerili snage s njemačkim gigantom THW Kielom.

Dvoboj odigran u Raiffeisen Sportpark dvorani u Grazu rezultatski je na koncu pripao zagrebašima koji su pokazali kvalitetu i slavili s 33:30. Za dvoboj s njemačkim velikanom trener Zagreba Andrija Nikolić koristio je 20 igrača, dok su u Zagrebu ostali ozlijeđeni Adin Faljić i mladi Petar Šprem.

Na tribinama Raiffeisen Sportpark dvorane ostali su i Toni Matošević, Jakov Celegin te rekonvalescent Paolo Kraljević. Srednji vanjski Ihar Bialiauski se krenuo zagrijavati za utakmicu, ali je zbog lagane boli u skočnom zglobu iz predostrožnosti ipak izostavljen iz sastava.

Što se same utakmice i kretanja rezultata tiče, valja istaknuti kako se vodstvo u prvom poluvremenu smjenjivalo čas na jednu, čas na drugu stranu, da bi se na koncu na predah otišlo pri rezultatu 18:18.

U nastavku su igrači Zagreba zaigrali čvršće i pokretljivije u obrani, što je odlično popratio i vratar Ante Grbavac, koji je bio na nestvarnih 50 posto obrana. A kad smo kod pojedinačnog učinka, svakako treba izdvojiti i nastupe Zvonimira Srne sa sedam, Filipa Glavaša sa šest te Miloša Kosa s pet pogodaka.

Kod njemačke ekipe šest je pogodaka dao Emil Madsen, a po četiri Karl Wallinius i Imre Bence. Andreas Wolff imao je sedam, a Samir Bellahcene tri obrane. Rukometaši Zagreba nakon utakmice su se vratili u svoj bazni kamp u Mariboru, gdje ostaju do petka, nakon čega će se vratiti na mali predah u Zagreb.

Treći i završni dio priprema slijedi od 28. kolovoza do 1. rujna, kada će najbolji hrvatski rukometaši sudjelovati na 55. izdanju TV Turnira šampiona u Doboju.

Rukometaši Zagreba nalaze se u grupi 1 s MOL Tatabanyjom, MRK Crvenom zvezdom i Eurofarm Pelisterom. U grupi 2, pak, snage će odmjeriti Telekom Veszprem, MRK Sloga, Bešiktaš i Al Ahli.

A prva službena natjecateljska utakmica za aktualne prvake Hrvatske uslijedit će u četvrtak, 5. rujna, kada će u svojoj Kutiji šibica ugostiti ekipu Osijeka. Prvi, pak, susret Machineseeker EHF Lige prvaka na rasporedu je tjedan dana kasnije, u četvrtak, 12. rujna, kada će najbolji hrvatski rukometaši gostovati u Kielceu.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.